Bloggen

Spännande avslutning av allsvenskan 2020

Publicerad den 19-12-18

Den allsvenska fotbollssäsongen spelade sin sista omgång den 2 November. Inför omgången så stod Djurgården i förarsätet med bästa förutsättningarna. Två poängs försprång plus bättre målskillnad mot jagande Malmö FF och Hammarby IF. Djurgården reste till Norrköping där alltså en poäng skulle räcka. För Malmö FF väntades bortamatch mot Örebro SK medans Hammarby tog sig an Häcken hemma. De jagande lagen fick bästa möjliga hjälp tack vare att IFK Norrköping tog ledningen med 1-0 redan efter 8 minuter och bara sex minuter senare kom 2-0.
Malmö FF å andra sidan öste på uppe Örebro med 2-0 ledning i paus och även Bajen ledde hemma mot Häcken med 1-1. Men i Norrköping så låg Djurgården under med chockande 2-0. Summa av detta så hette mästarna av allsvenskan 2020, Malmö FF.
Men 45 minuter återstod och de fotbollsälskare som var neutrala kunde höja spänningen genom spel med hjälp av bl.a.bettingsidor.com
Andra halvlek kickade igång och redan efter fem minuter så lyckades Djurgården få till en viktig tidig reducering mot Norrköping. Samtidigt så kvitterade Häcken borta mot Hammarby medans Malmö fortsatte ösa in mål borta mot Örebro.
I den 65:e minuten så kom alla Djurgårdsfans lycka när laget kvitterade mot Norrköping. Därmed var man åter på förstaplatsen. 25 minuter återstod men det skulle visa sig bli det avgörande och sista målet i Norrköping. För Malmö FF som vann med 5-0 och Hammarby som vann med 4-1 hjälpte det inte med hur många mål de vann med. Djurgården tog sitt elfte SM-Guld.

Vi flyttar ner i tabellen och till den jobbiga nedflyttningskampen. Kalmar FF, Falkenbergs FF, GIF Sundsvall och AFC Eskilstuna var inblandande om vilka som skulle åka ur och vilket lag som skulle får kvala. En av matcherna spelades i Falkenberg där hemmalaget tog emot bottenkonkurrenten AFC Eskilstuna. Medans Kalmar FF åkte upp till Uppsala för att möta Sirius. GIF Sundsvall hade en svår bortamatch borta mot AIK. För Kalmar FF gick det inget vidare, laget åkte på en rejäl förlust borta mot Sirius, hela 0-3. Sundsvall låg under mot AIK men kämpade till sig en kvittering med kvarten kvar. Seger här och Sundsvall skulle kunna undvika både nedflyttning och kval. Men i sista minuten så gör istället AIK 2-1. Skulle det räcka för Kalmar FF ändå att undvika kval ? Matchen i Falkenberg stod fortfarande 0-0 i 90:e minuten. Hemmalaget pressade för ett mål vilket iså fall skulle innebära klarat kontrakt. Och så på övertid kom 1-0 till hemmalagets stora glädje. Detta slutade med att Falkenberg klarade kontraktet, Kalmar FF fick kvala för att hänga kvar, Sundsvall och Eskilstuna få spela i Superettan 2020.