Bloggen

De bästa tennisspelarna i Sverige – genom tiderna och idag.

Publicerad den 22-07-17

Tennissporten är en av de mest populära idrotterna i Sverige. Sedan början av 1900-talet har svenska tennisspelare etablerat sig på den internationella arenan och idag finns det flera stora namn inom svensk tennis. Här listar vi några av de bästa tennisspelarna i Sverige – genom tiderna och idag.

Svensk tennishistoria

Tennis har alltid varit en av de dyrare sporterna att spela, men idag finns det många alternativ för utrustning som passar de flesta plånböcker. Om man vill ha utrustning av bättre kvalitet kan man dock behöva lite hjälp på traven, som med ett snabbt lån via smslåndirektutbetalning.se.

Sverige har producerat många fantastiska tennisspelare genom tiderna. Vi har haft spelare som har vunnit Grand Slam och andra prestigefyllda titlar. Idag finns det många bra tennisspelare i Sverige, men här är några av de allra bästa:

Björn Borg – En av de största tennisspelarna någonsin. Vann Wimbledon fyra gånger mellan 1974 och 1981. Han är fortfarande en av de mest kända svenska idrottsmännen.

Mats Wilander – Vann tre Grand Slam-titlar mellan 1982 och 1988. Han är också den enda svenske spelaren som har vunnit Roland Garros två gånger.

Stefan Edberg – Vann två Wimbledon-titlar och US Open 1988. Han var en av de främsta tennisspelarna på 1980-talet och blev rankad som nummer ett i världen 1987. 

Thomas Johansson – Vann Australien Open 2002 efter finalseger mot Marat Safin. Han är den senaste svenske manliga spelaren att vinna ett Grand Slam-turneringstitel.

Svenska tennisspelare idag

Svenska tennisspelare är idag mycket mer framgångsrika än de var för bara några år sedan. De har vunnit flera stora turneringar och har etablerat sig som en av de främsta nationerna inom tennis. Svenska tennisspelare har också blivit mer kända internationellt, och det finns många fans som följer deras framgångar. Idag finns det flera lovande unga svenska tennisspelare, som försöker följa i Björn Borgs fotspår. En av dessa är Robin Söderling, som vann French Open 2010. Söderling har varit en av de bästa tennisspelarna i världen sedan dess, och han är fortfarande rankad bland de 40 bästa spelarna i världen idag. Det finns även många andra svenska tennisspelare att följa, och alla har sin egen unika stil. Några av de mest kända svenska tennisspelarna idag är Robin Söderling, Magnus Norman och Thomas Johansson.

Tennis i Sverige

Tennis är en av de mest populära idrotterna i Sverige, och det finns många anledningar till det. Först och främst är tennis en sport för alla, oavsett ålder eller kön. Man kan spela tennis på olika nivåer, både som motionär eller elitidrottare. Tennis är också en social sport, där man ofta spelar mot andra personer i samma bollklubb eller tennisklubb. Detta gör att man lätt kan få nya vänner och bekanta sig med andra personer som delar samma intresse. Tennis är en mycket bra idrott för både kroppen och hjärnan, då den kräver både snabbhet och koordination. Att spela tennis regelbundet gör att man håller sig i form, och det finns inget bättre sätt att tillbringa en varm sommardag än på en grusplan med en racket i handen.

Många känner till de stora tennisturneringarna som Wimbledon, som hålls i London. Men det finns även en del stora svenska tennisturneringar som är värda att se. De största är: Stockholm Open och Swedish Open.

Sverige har haft några av de bästa tennisspelarna genom tiderna, och idag finns det många lovande unga spelare. Även om man inte riktar in sig på mästerskapen, så är tennis en rolig sport för alla.