Bloggen

Fördelar med smslån

Publicerad den 23-07-24

Fördelar med sms-lånSmslån är en kredit på en mindre summa pengar, oftast 500-4000 kronor, som man lånar under en kortare period. Snabblån eller mobillån är andra namn på samma form av kredit. Även mikrolån är ett ord som beskriver samma företeelse. Vanligtvis rör sig återbetalningstiden om 30 dagar. Vi råkar alla någon gång i livet ut för dilemmat att vi måste låna pengar för att täppa till hålen i en sinande kassa eller en privatekonomi som befinner sig i fritt fall. Man kan under vissa perioder ha det lite kärvare ekonomiskt och behöver kanske ett tillfälligt tillskott i kassan i form av ett lån. Då kan smslån vara ett bra alternativ att kika lite närmare på.

Beteckningen ”smslån” kommer av det faktum att låntagaren ansöker om lånet via en sms-kommunikation med kreditföretaget. Det förekommer ibland att beteckningen smslån på ett felaktigt sätt även tillämpas i de fall då kreditföretagets webbplats snarare än ett sms utnyttjas mellan låntagare och kreditgivare. Ett kännetecknas i hög grad av att låntagaren snabbt kan få det ansökta lånebeloppet beviljat.

Företeelsen SMS-lån etablerades 2006 i Sverige. Utbetalningen av de lånade pengarna kunde under 2006 och 2007 ofta ske inom 15 minuter från det att lånet begärdes. Idag kan det dock handla om sekunder eller ett par minuter på sin höjd innan man har det ansökta lånebeloppet på sitt konto.

Många kreditföretag som smslåndirektutbetalning.se erbjuder sina kunder smslån framför ofta det faktum att man inte tar ut någon ränta på lånen – endast en mindre uppläggningsavgift. Inga dolda avgifter eller krångliga avtal tillkommer. Hela låneprocessen blir därigenom både anonym, enkel, snabb och trygg. Vet man med säkerhet att man kommer att kunna betala tillbaka de lånade pengarna inom utsatt tid och inte vill vara tyngd av skuld onödigt länge är smslån en mycket bra låneform.

Andra fördelar med att låna med smslån är naturligtvis enkelheten, kosingen finns ju egentligen bara på ett avstånd av ett sms eller en ansökan online på nätet. Detta kan vara bra att ta till om man snabbt behöver pengar för att exempelvis kunna göra ett klipp. Dock ska man vara näst intill överdrivet nogrann med att komma ihåg att pengarna från ett smslån ovillkorligen ska betalas tillbaka inom kort. Så se för allt smör i hela Småland till att vara ytterligt petig och endast låna pengar om du säkert kan betala tillbaka dem vid ett tillfälle som snarare infinner sig förr än senare.