Görans hörna

Hej, och välkomna till ”Görans hörna”. Jag heter Göran Bergmark, och bor i Norsjö i Västerbottens inland. Här kommer ni
att få följa med på mina resor och äventyr i idrottsplatsernas underbara värld. Det kommer att bjudas på roliga anekdoter, nostalgiska minnen och intervjuer bl.a. Har ni önskemål på idrottsplatser jag/vi bara måste besöka, så tveka inte att höra av er med tips: goran@idrottsplats.se

Jag kom med på den här resan i samband med en beställning av en idrottsplatskalender för ett par år sedan. Jag hade då fotograferat ett tiotal idrottsplatser. Idag är den siffran uppe i 200 st! Intresset för fotbollen och idrottsplatser kom till mig i unga år. Jag brukade följa min pappa Yngve till idrottsplatsen Rännaren i Norsjö, där det var drag kring fotbollen när jag växte upp på 80-talet. Det var inte alls ovanligt med 500 – 1000 åskådare på matcherna!

Jag föredrar små, charmiga idrottsplatser på landsbygden framför stora moderna skrytbyggen. Vill gärna se en vacker
entré, hängräcken och omklädningsrum och läktare i klubbens färger. Fascineras även av övergivna idrottsplatser, där
sista bollen spelades för länge sedan, där naturen tagit över platsen men i det höga gräset finns fortfarande bänkar och målställningar kvar!

Min egen fotbollskarriär blev kortvarig. Knattefotboll och juniorfotboll i Norsjö IF innan karriären avslutades vid 16 års ålder. Jag brukar dock ha med mig min fotboll på mina resor. Min vänskap med bollen – och hur det ser ut i min vackra hemkommun - kan ni se här i den här korta filmen som Filmjätten Media, Norsjö, har gjort:

https://www.youtube.com/watch?v=GHzsn7ih_bg