Morups IP

Morup

Morups IF skryter på sin hemsida om sin idylliska idrottsplats. Så här står det att läsa.
Morups IP är belägen på västkusten mellan Falkenberg och Varberg, endast ett stenkast från havet. Morups IP kan erbjuda gräsplaner av högsta klass för träning eller match under en säsong som sträcker sig från februari till november.
Som idrottsplatsnjutare så kan jag bara hålla med, men vad säger proffsen om det ?

Uefa har skyhöga krav på en träningsplan under ett EM-slutspel.
Kravlistan på vad som krävs för att arrangera träningen är lång. Planen ska vara 105x68 meter, linjerna exakt tio centimeter breda, det ska finnas två fasta mål och två på hjul, och längden på gräset ska vara mellan 23 och 25 mm.
Dessa krav levde Morup upp till som fick bli värd för damlandslaget inför EM 2013. Det måste varit stort för klubben och de som jobbar ideellt.


Jag kan som sagt bara hålla med Morups IF om vad de skriver på sin hemsida. Morups IP är verkligen en fantastisk idyll. Den fina rödvita entrén med Morups IP inskrivet, staketet på ena långsidan och så takläktaren med träden bakom som ger det hela en fin lummig inramning. Inte heller att förglömma de fasta målställningarna som är lite ovanliga att se.


Inristat i cementen i läktaren. Här får vi det bekräftat vilket år som läktaren byggdes.

1961 invigs nuvarande Morups IP av Gunnar Nordahl inför nästan 1000 personer.
Morup hade sin storhetstid under slutet av 50-talet och 60-talet. 1958 vann man div 4 och gick upp i landets tredje högsta division. 
Debutmatchen kunde inte slutat bättre. Hela 1525 betalande åskådare hade tagit sig till Morups IP och än bättre blev det genom att Morup vann med 2-0 i derbyt mot Falkenbergs FF. I andra matchen blev Östers IF för svåra som vann med 6-1 i Växjö på Gamla Värendsvallen. Det blev dessvärre en nionde plats i serien och degradering till div 4. Men på andra försöket så blev det serieseger i div 4 och uppflyttning till div 3 igen. Denna gång gick det bättre och Morup höll sig kvar sex säsonger innan man åkte ur 1967 då man kom nästsist. Vann gjorde Norrby IF och tvåa kom Halmstads BK. Ett HBK som 9 år senare tog sitt första SM-Guld. 2010 var sista året som Morup hade lag i egen regi, sen dess är det sammanslagning med Långås och spel i div 6 (säsong 2018). Visst var det bättre förr ?
På klubbens hemsida finns en lång historik om föreningen, dock lite synd bara att man inte kollat igenom teckensnittet som tolkat om alla å,ä och ö till frågetecken. Kan bli lite svårläst med texter som - Revanschen mot Tv��ker l�g oss i h�gen och p� h�stkanten 1929 slog vi v�ra grannar med 4-3.

Men idrottsplatsen är verkligen fullpoängare så en resa hit rekommenderas.
PS: kontrollmät gräset ifall det håller UEFA mått

Fakta

Förening
Morups IF
Bildad
1927
Dräktfärg
Blå tröja, blå byxor, blåa strumpor
Idrottsplats
Morups IP
Invigd
1961
Publikrekord
1959 mot Falkenberg, 1525 personer
Serie
2018: Herr, div 6 norra Halland (Långås/Morups IF)
Ort
Morup
Kommun
Falkenberg
Landskap
Halland
Invånare
327 (enligt SCB 2017)
Hitta hit

Länk från svensk-fotboll.com

Tid för besök
September 2017