Hylingevallen

Västra Husby

Västra Husby är en del av Söderköpings kommun och den näst största av dess tio distrikt. Tätorten är belägen 10,2 kilometer väst från ”Sörping” och bara några hundra meter från Göta Kanal. I Västra Husby ligger även kommunens bästa golfbana: Söderköpings GK. Avståndet till Norrköping är en dryg mil. 

I södra delen av byn ligger Hylingevallen. Gräsmattan var i bästa skick trots att det, vid besökstillfället, var långt till höstpremiären. Idrottsplatsen är av det enklare slaget med en öppen 'mobil' läktare, hela anläggningen är väldigt välskött. Förutom en 11-mannaplan finns det även en mindre gräsyta bredvid med mål för de yngre lagen. 

På ”Vallen” spelar Västra Husby idrottsförenings fotbollssektion. Idag har den ett herrlag och sex ungdomslag. A-laget blev nia i fyran 2018, vilket verkar vara den bästa placeringen på många år då de annars mest pendlat mellan divisionerna hela vägen ner till division 6.  

VHIF bildades 1933 och har idag fotboll, gymnastik, badminton och innebandy på programmet. Vid planen finns även Hylingegården som används för uthyrning. 1949 gjorde VHIF debut i seriesammanhand, det blev en åttonde plats av nio lag i en serie som bl.a. innehöll ett par reservlag som Gusum IF 2 och Ringarums IF 2.
Om någon vet invigningsåret för Hylingevallen eller publikrekord så får ni gärna maila oss.

/Anders Ekström, Sollentuna  

 

Tack till Svante Bernhard för tabellhistorik

Fakta

Förening
Västra Husby IF
Bildad
1933
Dräktfärg
Vit tröja, vita byxor, vita strumpor
Idrottsplats
Hylingevallen
Invigd
?
Publikrekord
?
Serie
2014: Herr; Div. 4 östra Östergötland
Ort
Västra Husby
Kommun
Söderköpings kommun
Landskap
Östergötland
Invånare
509 (enligt SCB 2017)
Tid för besök
Juli 2017