Banvallen

Glemmingebro


Banvallen är alltså hemmaplan för Glemmingebro IF. Banvall har ju att göra med järnvägen och så är det även här. Idrottsplatsen låg granne med stationshuset i Glemmingbro som var station utmed järnvägslinjen Ystad-S:t Olofs järnväg. Redan 1954 upphörde Glemmingbro som station och år 1971 revs spåren när linjen lades ner. Stationen som stod jämte idrottsplatsen stod och förföll .GIF letade lokal och efter många turer så fick man ta över det gamla stationshuset. Nu innehåller det bl.a. omklädningsrummen och kansli.

Det som utmärker Banvallen är den i mitt tycke enormt välgjorda och vackra entré med smidesgrind och stenklossar. Kanske finns det en baktanke med alla träd och buskar runt Banvallen. Det ger både en fin inramning men samtidigt så kanske de hjälper till att dämpa den hårda blåsten på det öppna Österlenlandskapet.
I övrigt är idrottsplatsen enkel med lite bänkar samt ett ledräcke som sträcker sig runt större delen av planen.

Men helt klart värt en omväg med tanke på den fina entrén.

Fakta

Förening
Glemmingebro IF
Bildad
1928
Dräktfärg
röd tröja, röda byxor, röda strumpor
Idrottsplats
Banvallen
Invigd
?
Publikrekord
?
Serie
2014: Herr; Div. 7 sydöstra Skåne
Ort
Glemmingebro
Kommun
Ystads kommun
Landskap
Skåne
Invånare
376 (enligt SCB 2011)
Hitta hit

Glemmingebro är en tätort i Ystad kommun. Beläget ca 15 km öster om Ystad. Kommer man söder ifrån på väg 9 (Österleden) så ser man idrottsplatsen höger sida strax innan man kommer in samhället. Se bild nedan

Tid för besök
Juni 2011