Belganet Idrottspark

Belganet

   
Idrottsparken började byggas under mitten av 30-talet. Stenar hämtades från Bräkneåns stränder och den unika stenmursläktaren blev till. Läktaren som nästan kan liknas en miniatyrisk terassodling ifrån Sydamerika. Dessvärre såg det ut som läktaren börjar bli igenväxt och en del bänkar har tagit borts.

Här spelade Belganets IF fram till 1970 innan sammanslagningen med grannsamhället Hallabro. Numera används planen som träningsplan. Denna idrottsplats är ett måste att besöka för den som söker det annorlunda.

Om orten

Om man ska leta efter pittoreska byar i Sverige så är Belganet definitivt en av dem. Belägen i Bräkneåns dalgång och omgiven av vacker natur. Belganet är mest känd för Danshallen.

Fakta

Förening
Belganet-Hallabro IF
Bildad
1936 (Belganet IF)
Dräktfärg
Ljusblå/vit tröja, Svarta byxor, Svarta strumpor
Idrottsplats
Belganets Idrottspark
Invigd
Mitt 1930-talet
Publikrekord
?
Serie
2013: Ihopslaget med Belganets IF sen 1970 – Herrlag div 6 västra, damer div 4 .
Ort
Belganet
Kommun
Ronneby kommun
Landskap
Blekinge
Invånare
74 (enligt SCB 2010)
Hitta hit

Hitta till Idrottsparken

Karta till danshallen (ligger bredvid idrottsplatsen). Belganet ligger mellan väg 27 (Tingsryd-Ronneby) och väg 29 (Tingsryd-Karlshamn). Infarter till Belganet finns från båda vägarna. Dock ifall man kommer söderut så rekomenderas den mindre vägen ifrån Karlshamn via Hällaryd och Halahult. Bilder på Hällaryd IF och Halasjö AIF’s plan i Halahult kommer senare.

Tid för besök
2007