Degeberga IP

Degeberga


Degeberga är ett samhälle i nordvästra Skåne. Beläget ca 2,5 mil söder om Kristianstad. Orten har bl.a. blivit känd genom Forskar Naturreservat som bl.a. har Skånes högsta vattenfall.

I boken 'Trista sevärdheter i Sverige' nämns vattenfallet. Som sagt väntar er inte något större fall om ni tänkt åka dit.

Idrottsplatsen ligger i utkanten av samhällets sydvästra del, alldeles i närheten av naturreservatet. Beläget vackert nedanför en sluttning och skogen som granne på andra långsidan, en fin kombination. Entrébyggnaden är ganska enkel och består av en liten tegelbyggnad med tak och klubbmärket på framsidan. Det som utmärker den här idrottsplatsen är de vackra avbytarbåsen som vi här ska göra lite extra reklam för. Någon läktare finns inte på idrottsplatsen men den naturliga grässluttningen räcker nog väl för Div. 6.

Apropå avbytarbås. I arenagalna landet England har en kille t.o.m. gett ut en bok om sin passion till just avbytarbås. Boken heter kort och gott 'Dugouts' och innehåller bilder på ca 100 annorlunda avbytarbås i England. Hade han sett avbytarbåsen på Degeberga Idrottsplats så hade definitivt gått igång på dem. För er som undrar om jag har den boken, svar JA.

Fakta

Förening
Degeberga GoIF
Bildad
1932
Dräktfärg
vit tröja, vita byxor, vita strumpor
Idrottsplats
Degeberga IP
Invigd
?
Publikrekord
?
Serie
2014: Herr; Div. 7  mellersta Skåne
Ort
Degeberga
Kommun
Kristianstads kommun
Landskap
Skåne
Invånare
1 291 (enligt SCB 2007)
Hitta hit

Degeberga är en tätort i Kristianstad kommun. Kommer man söder ifrån, följ skylt och sväng vänster (in på Forsakarvägen) mot Forsakar Naturreservat. Idrottsplatsen ligger sedan på vänster sida.

Tid för besök
Juli 2010