Fengershof

Fengersfors


Vi tar oss från förra uppdateringen i Billingsfors ca 20 km österut i Dalsland.

Har ni sett filmen Offside ? Kommer ni ihåg planen där filmens lag, Stenfors BK kommer med en man kort ?Innan matchen i filmen ska börja så får en spelare åka till BB med den gravida frun som ska föda. Med 9 man på planen så blåser domaren W.O. seger till det andra laget och sen hettar det till.
Den mysiga planen i filmen är Fengershof, hemmaplan för Fengersfors IK.
Att ta sig till Fengersfors från Billingsfors är ca 20 km. Den sista biten från väg 164 symboliserar verkligen Dalsland. En väldigt krokig liten väg med backar, snabba svängar, mer backar osv. För mig som lite åksjuk var det bara att sätta sig vid ratten annars hade nog olyckan varit framme.

Väl framme i den gamla bruksorten så har man lyckats leva upp det gamla bruket lite mer tack vare lite olika konstnärer och någon skola.
Idrottsplatsen ligger centralt vid skolan, precis jämte sjön. Fengershof som idrottsplatsen heter består av en A-plan och en träningsplan. Alla byggnader är målade i klubbens färger som är svart och gult.
Anledningen till att jag hade plockat ut Fengershof som ett av mina besök i Dalsland är inte bara för att den var med i filmen Offside. Den har även en charmig mindre annorlunda takläktare som gör sig väldigt snygg tillsammans med det gulsvarta räcket och de två flaggstängerna. Sen blir det inte sämre av den fina lilla svartgula träentrén med Fengershof skrivit i lite äldre stil ovanför.

Fakta

Förening
Fengersfors IF
Bildad
1920
Dräktfärg
Gul tröja, svarta byxor, gula strumpor
Idrottsplats
Fengershof
Invigd
1956
Publikrekord
?
Serie
2014: Herr: Div 5. Dalsland
Ort
Fengersfors
Kommun
Åmåls kommun
Landskap
Dalsland
Invånare
337 (enligt SCB 2017)
Hitta hit

Samhället Fengersfors ligger mellan Bengtsfors och Åmål i Dalsland. Hur man än tar sig dit så får det bli via mindre vägar. Jag tog väg 164 från Billingsfors, vek sedan av mot Fengersfors. Väl inne i samhället ta höger mot Knarrbyvägen och följ vägen till skolan. Idrottsplatsen ligger strax bakom.

Tid för besök
juli 2012.

 

Denna idrottsplats finns i boken!

Köp boken här