Furuskans

Grimslöv


Furuskans byggdes 1962, tidigare spelade IFK på Björkåvallen. Den planen användes numera till bilbingo. Se mer på Björkåvallen sidan.
Det finns oftast någon förklaring bakom ett namnval, i detta fall kom namnet till genom en omröstning. Idrottsplatsen är omgiven av mycket tallar. Eftersom Tallevi är namnet på grannorten Vislandas idrottsplats så var det inget bra alternativ och Tallvallen finns på flera platser. Det vinnande bidraget blev Furuskans. Furu med tanke på skogen och skans finns ju som idrottsplatsnamn i bl.a. Smedby och Kalmar.
Tidigare så hade klubben även en annan dräktfärg. Då var det röd tröja och blå byxor men det byttes under 70-talet till den mer traditionsenliga IFK färgen blå och vit.

Som bäst har föreningen spelat i gamla Div. 4. Det gjorde man i slutet av 60-talet till säsong 1975 då man kom sist och åkte ur. Bästa säsongen var 1971 då man kom femma. På den tiden var div. 4 lika med nivå fyra, alltså jämförbart med dagens div. 2. I det nuvarande seriesystem i Småland är div.4 lika med nivå sex för elit div. 4 och nivå sju för div.4.
Som bäst på 2000-talet så har IFK spelat i Elitfyran två säsonger.

Fakta

Förening
IFK Grimslömv
Bildad
1938
Dräktfärg
vit tröja, blå byxor, vita strumpor
Idrottsplats
Furuskans
Invigd
1962
Publikrekord
?
Serie
2014 (a-lag): Herr; Div. 5 sydvästra (med Västra Torsås IF). Dam: Division 4 Ljungby.
Ort
Grimslöv
Kommun
Alvesta kommun
Landskap
Småland
Invånare
593 (enligt SCB 2010)
Hitta hit

Grimslöv är en tätort i Alvesta Kommun, Beläget ca 25 km söder om Alvesta. Idrottsplatsen ligger i södra delen av orten. Idrottsplatsskylt finns på genomfartsvägen.

Tid för besök
Maj 2009