Grenadjärvallen

Örebro


Grenadjärvallen eller I3 -vallen som den hette inledningsvis invigdes 1944. Närmare bestämt den 16 juni. Samma dag som dåvarande Konungen (Gustaf V) och regementschefen firade sin födelsedag. Nog ingen slump att det blev just det datumet.
Jag fick äran att besöka Grenadjärvallen i September 2016. Vi hade haft release av boken 'Idrottsplatsen i våra hjärtan i Stockholm och skulle dagen efter åka till Örebro för att även där visa upp boken. Anledningen var att min medförfattare Ronald Åman lirat i bl.a. Örebro och var lite av kultförklarad där. I resan mot Örebro från Stockholm hade jag ett krav, du måste ta mig till Grenadjärvallen. 
Det var en perfekt höstdag med sköna temperaturer och solen sken. Grenadjärvallen var lika vacker som jag anat. Den pampiga entrén med tre kronor emblet är stilig och den långa röda takläktaren gör sig inte sämre. Ett hängräcke sträcker sig runt planen vilket får den lummiga idrottsplatsen än mer kompakt. Idrottsplatsen sticker dessutom ut än mer. Här finns Rynninge Event med bl.a. SPA och poolhus samt mängder med andra aktiviteter.



På idrottsplatsen spelas det elitfotboll (säsong 2018) i form av division 1 fotboll både på herr och damsidan. Hur många elitfotbollsklubbar kan skryta om en sådan anrik och vacker idrottsplats ?
Historik om Rynninge IK finns på wikipedia
Helt klart värt en egen resa .

Fakta

Förening
Rynninge IK
Bildad
1932
Dräktfärg
Vit tröja, blå byxor, vita strumpor
Idrottsplats
Grenadjärvallen
Invigd
1944
Publikrekord
?
Serie
2018: Herr, div 1 norra . Dam, div 1 norra Götaland.
Ort
Örebro
Kommun
Örebro kommun
Landskap
Närke
Invånare
107 038 (enligt SCB 2010)
Hitta hit

Kartlänk från svensk-fotboll.com

Tid för besök
September 2016





 

Denna idrottsplats finns i boken!

Köp boken här