Hagavallen

Midingsbråte

Om någon har bilder eller nostalgi från föreningen vore det kul att få tag i.

Bilderna tagna Augusti 2008 och Juni 2014

Efter att ha kört flera km på diverse småvägar och tron om att hitta en idrottsplats minskade. Men plötsligt dök skylten upp och efter att ha kört in på den lilla vägen till planen såg jag den underbara lilla stenmursläktaren med tak.

I övrigt består idrottsplatsen av klubbhus och omklädningsrum. Den norra kortsidan har ett högt stängsel bakom målet medans den södra har ett lägre mer som ett räcke. På bortre långsida från läktaren sett finns två enkla avbytarbås (som sett bättre dagar) inbyggda i stängslet.

Min pappa som spelade i Väckelsångs IK under 50-60talet minns att det var alltid skoj att komma till Hagavallen. Folk hade en skön stämpel där. En gång var det en MIF spelare som sa.
-Det är alltid så tacksamt att spela högerback. Vet ni varför ? De sätter alltid den sämste som Vänsterytter. Och så kom ett hånflin från motståndaren.

1998 var förra gången som Midingsbygdens IF hade lag med i seriesammanhang och då spelade man i Blekinge div 5 västra trots att man tillhör Småland. MIF spelade i Småland1959-1 966, därefter i Blekinge t.o.m.1998, uppehåll en säsong 1979.

Planen används ofta på vårsäsongen av andra lag då den tidigt blir relativt torr och i bra skick.

Midingsbygdens IF, Ringamåla IK och Hemsjö AIK är tre små klubbar som ligger ganska nära varandra geografiskt. Oftast höll man till i division sex vad det gällde seriespelet, men man genomförde också en triangelturnering lagen emellan på sommrarna. Klubbarna var ganska lika med en begränsad ungdomsverksamhet därför en anledning till att såväl Midingsbygdens IF och Hemsjö AIK idag tyvärr är vilande. Numera är det ingen av dessa föreningar som har lag längre.

Det är bara att hoppas att MIF åter får igång ett lag.

UPPDATERING!

Törnrosa har vaknat ur sin sömn. Helt otroligt nog så är det åter spel på Hagavallen igen, vem trodde det ? Från säsong 2014 så har Midingsbygdens IF åter ett lag och den 6 Juni slogs publikrekord när hela 463 personer löste entré.

Tre Kronor backen och NHL spelaren Oliver Ekman-Larsson höll på att bryta sitt kontrakt . I en seriematch i maj 2015 mot rivalen Konga SK så har Oliver Ekman-Larsson kaptensbindeln på sig och står för avsparken. Domaren blåser för spel, Oliver slår en passning till en medspelare och springer sedan och byter, 20 sekunders spel. Tur för honom då det står i hans kontrakt att han inte får spela fotboll.Läs mer här

UPPDATERING INFÖR SÄSONG 2016

Dessvärre så drog sig MIF ur sig från seriesepel inför säsong 2016. Vi får hoppas på en ny comeback.

Fakta

Förening
Midingsbygdens IF
Bildad
1950
Dräktfärg
Grön/vit/ svart tröja, svarta byxor, Grön/vit/ svarta strumpor
Idrottsplats
Hagavallen
Invigd
?
Publikrekord
463 i derby mot Urshults IF 2014
Serie
Vilande sen 2015, då division 6 Tingsryd
Ort
Midingsbråte
Kommun
Tingsryds kommun
Landskap
Småland
Invånare
Ingen uppgift
Hitta hit

Midingsbygden består av flera små byar runt kratersjön Mien i södra Tingsryd kommun mot gränsen till Blekinge. Om du kommer från väg 29 (norrifrån) sväng höger mot Gäddeviksås strax norr om Blekingegränsen. 100 meter senare sväng höger mot Gäddeviksås igen. Kör 2 km sväng vänster i T-korsning. Kör 3 km och sväng höger mot Ryd. Passera sjön Mien på höger sida på några ställen. Mitt emot avtagsvägen mot Urshult är vägen till vänster in mot idrottsplatsen.

Tid för besök
Augusti 2008 och Juni 2014