Hönsa IP

Ransberg


Ej besökt. Bilder inskickade av Anders Kjellberg och Ingemar Berg.

Jag har som sagt inte haft äran att besöka Hönsa IP men det är ännu en landsbygdsidrottsplats som står på ruinenes brant. Fint läge i skogen med ån som rinner väster om planen. Man önskar en comeback av laget igen

Ransbergs IK började sin fotbollskarriär 1953 och höll på fram till 1990, sen blev det uppehåll fram till 1995 innan en ny sejour inleddes men den varade bara fram till 1998. Hönsa IP användes dock därefter av Assyriska några år. Nu används fotbollsplanen bara sporadiskt och klipps inte alltför ofta.
Anders lag Mariebo IK brukar åka till Hönsa för träning innan cupen.
- Planen är fortfarande i hyfsat skick men klipps endast en gång per år, strax före vi kommer dit och bor i mitten av Juni under Ulvacupen som spelas i Ulvåker, Tidan och Väring som ligger ca. 15 km från Hönsa!

Ingemar som bor i Fagersanna och är verksam i Fagersanna IF har besökt planen många gånger och har dessutom lokaliserat och fotat Ransbergs två äldre planer. Dem finner ni på hemsidan också. Bra jobbat Ingemar !

Fakta

Förening
Ransbergs IK
Bildad
1941
Dräktfärg
röd tröja, röda shorts, röda strumpor
Idrottsplats
Hönsa IP
Invigd
1959
Publikrekord
?
Serie
Nedlagt sen 1998. Sista säsongen 1998 i div 6 Mariestad.
Ort
Ransberg
Kommun
Tibro kommun
Landskap
Västergötland
Invånare
Orten där idrottsplatsen ligger heterönsa, har 62 invånare (enligt SCB 2010)
Hitta hit

Väg 201 mellan Mariestad och Tibro. Från Tibro, sväng av höger mot Bygdegården. Idrottsplatsen ligger sen på vänster sida (samma sida som ån).

Tid för besök