Kvarnvallen

Sankt Olof


Orten med det vackra namnet Sankt Olof är ett trevligt litet samhälle på den sydöstra delen av Österlen. Precis som på många andra småsamhällen på Österlen så ligger husen tätt in på vägen och det är nästan en liten ödslig stämpel då flera affärslokaler står tomma.

Orten är väl mest känt för den gamla kyrkan med anor från 1200-talet och den berömda Sankt Olofs källan. Men här finns även den berömda museijärnvägen som trafikerar sträckan Sankt Olof – Brösarp på sommartid.

När man skulle namnge idrottsplatsen var det nog inte så svårt att få fram alternativ. Helgonnavallen efter den berömda källan kunde vara ett unikt val eller varför inte Kapellvallen efter kyrkan eller Olofvallen. Valet föll dock på Kvarnvallen efter den kvarn som står i närheten av idrottsplatsen.

Som synes av bilderna så är alla byggnader på idrottsplatsen målade i klubbens färger svart och gult vilket ger idrottsplatsen en familjär känsla. Entrébyggnaden påminner om en klassisk folkparksentré. Det är bara skylten som skiljer den åt. Avsaknaden av en läktare gör inte så mycket då planen ligger en bit ner från entrésidan. Publiken kan antingen sitta på grässluttningen eller på någon av de utplacerade parkbänkarna.

Kvarnvallen är väl värt ett besök men har ni tid så ta gärna en tur med ångloket. Resan ner till Brösarp tar ca 35 minuter och är en fin naturupplevelse genom Österlen. Länk till museijärnvägens hemsida

Fakta

Förening
Sankt Olofs IF
Bildad
1929
Dräktfärg
gul tröja, svarta byxor, gula strumpor
Idrottsplats
Kvarnvallen
Invigd
?
Publikrekord
?
Serie
2014: Herr; Div. 6  sydöstra Skåne. 
Ort
Sankt Olof
Kommun
Simrishamns kommun
Landskap
Skåne
Invånare
624 (enligt SCB 2010)
Hitta hit

Sankt Olof är en tätort ca 2 mil nordväst om Simrishamn. Kvarnvallen ligger i samhällets nordvästra del. Följ Byvägen västerut. Mittemot kyrkan finns idrottsplatsskylt.

Tid för besök
Juli 2010