Lekevallen

Lekaryd

Upp som en raket, ner som en pannkaka. Föreningen IF Raketen lever dock vidare, men nu är det hårdare bollar som gäller, nämligen bowlingklot. Tidigare har även bandy funnits på programmet.
1963 gjorde IF Raketen debut i seriesammanhang. Sista säsongen blev 2005.
Då klubben verkade som farmarlag till mer kända Alvesta GIF så blev det en del fina skalper. 1987 vann man överlägset
div. 5 sydvästra. Året därefter blev det spel i div. 4 med motstånd mot större lag som Gislaved IS, Växjö Norra IF och Älmhults IF. Dock blev det nästsista plats och degradering.
2005 blev klubbens sista säsong, det blev en femte plats i div. 6 Ljungby.
Ekonomin har det aldrig varit dåligt med då IF Raketen är arrangör för kända Alvesta Marknad.

När jag besökte Lekevallen för första gången (2005) såg det ut som vilken idrottsplats som helst. Välklippt plan, avbytarbåsen såg nyligen använda ut, fullt med reklamskyltar, målen stod på sin plats och så gjorde även den röda klubbstugan i trä.
På senhösten 2013 gjorde jag ett återbesök för att kolla läget igen.
Lika dyster som vädret var denna Novemberdag så var även Lekevallen det. Den stora klubbstugan som tidigare stått vid parkeringen var numera helt försvunnen precis som någon bara lyft bort den.
Fotbollsplanen har inte klippts på ett bra tag och såg illa ut. Igenväxt på kullen, de få reklamskyltar som fortfarande stod kvar syntes knappt av alla buskar, avbytarbåsen såg numera ut som gamla busskurer som höll på att ramla ihop, målen lutade, en entrégrind lång slängd vid sidan om planen och entréholken var också i illa skick. It is game over för Lekevallen.

Fakta

Förening
IF Raketen
Bildad
1949
Dräktfärg
röd-blå tröja, röd byxa, ? strumpa.
Idrottsplats
Lekevallen
Invigd
?
Publikrekord
?
Serie
Nedlagt sen 2005. Serie 2005; Div.6 Ljungby
Ort
Lekaryd
Kommun
Alvesta kommun
Landskap
Småland
Invånare
57  (enligt SCB 2005)
Hitta hit

Byn Lekaryd ligger strax utanför Alvesta. Från Växjö ( väg 25) sväng av första avfarten mot Alvesta, ta vänster så ni kör under väg 25. Därefter följ vägen och leta efter skylt med texten Brukshundklubb. Ta sen vänster och följ vägen uppför backen. Planen ligger sen rakt fram.

Tid för besök
2007, 2013