Lomövallen

Lidhult


Ej besökt: Bilder inskickat av Bengt Månsson, Växjö.

Tittar man på kartan så ser man hur avsides orten ligger. Oftast ligger ett samhälle i närheten av en större väg men Lidhult ligger lite i Ingemansland. Tillhör landskapet Småland men tillhör Hallandsserien.

Så här beskriver Bengt sitt besök.

Mitt minne av Lidhult var att det var förvånansvärt många företag på denna lilla ort mitt ute i skogen. Både stora och små. Det som sticker ut är truckföretaget Cargotech (fd Kalmar LMV). Skulle detta stängas/flyttas blir det helt klart kännbart för Lidhult.
 
En liten märklig detalj: när den gamla kyrkan i Lidhult revs, flyttade man den till Tylösand (Halmstad), finns där idag som St Olofs Kapell.
Idrottsplatsen är en liten pärla tycker jag. Den ligger fint till, liksom på en platå. Man får gå upp på en liten grusväg/stig tills man kommer till entrén. Mysig känsla, lite som förr i tiden. Hela området väldigt välskött så man är nog stolt över sitt lag och planen.

Fakta

Förening
Lidhults GoIF
Bildad
1930
Dräktfärg
röd tröja, röda shorts, röda strumpor
Idrottsplats
Lomövallen
Invigd
1938
Publikrekord
?
Serie
2014 (a-lag): Herr; Div. 6 södra
Ort
Lidhult
Kommun
Ljungby kommun
Landskap
Småland
Invånare
611 (enligt SCB 2010)
Hitta hit

Tätorten Lidhult ligger ungefär 45 km öster om Halmstad och ca 40 km väster om Ljungby. Inte utmed väg 25 som förbinder de båda städerna utan lite ‘karantärsplacerat’ 15 km från väg 25. Lomövallen ligger i sydvästra delen av orten, utmed Singeshultsvägen.

Tid för besök
Ej besökt