Månstadsparken

Månstad


Har du svårt med att komma igång med ditt arenafotande så vore ett besök på idylliskt vackra Månstadsparken en bra start. Månstadsparken är en helt underbar (oas) gammal idrottsplats kombinerad med dansbana. Redan på vägen upp på den branta gångvägen till entrén kan man ana att det döljer sig något vackert framför oss.
När man väl är framme vid entrén så har man en vacker syn framför sig. Idrottsplatsen ligger otroligt vackert inbäddad i skogen med en hög brant sluttning på den vänstra sidan. Det är på denna sida vi finner en riktig 10 poängare ! Det är nästan som att leta efter svamp, man går i skogen och hittar inget men plötsligt så dyker det upp en glänta som är helt gulmålad av kantareller.
En så kallad stenmursläktare i två etapper som är byggd på en brant sluttning och ovan den finns fler publikplatser utplacerade. De personer som utförde detta underverk måste varit helgonförklarade i trakten. Detta är unikt. Den enda stenmursläktare som jag kan komma på som påminner om Månstadsparken skulle väl i så fall vara Belganets Idrottspark i Blekinge.

1926 bildades föreningen Månstads IF. Precis som många andra landsbygdsklubbar som bildades tidigt så hade man ingen riktig plan utan det fick bli spel på en äng eller på en mosse. I detta fall hette spelplatsen Sågbacken .1928 anlade man dock Månstadsparken men det var först 1946 som den invigdes efter att man gjort i ordning en ordentlig gräsplan. Året därpå stod klubbstugan klar.
Någon historia bakom stenmursläktaren har jag inte lyckats få tag i dessvärre, så är det någon som vet något om det så får ni gärna kontakta mig.

Har du inte vägarna förbi Månstad så ta en omväg istället så du kommer dit.
Tre avslutningsord om Månstadsparken; Sagolikt, Unikt, Vackert !!

Fakta

Förening
Månstads IF
Bildad
1926
Dräktfärg
Gul tröja, blå byxor, gula strumpor
Idrottsplats
Månstadsparken
Invigd
1946
Publikrekord
?
Serie
2014: Herr; Div.6 Ulricehamn
Ort
Månstad
Kommun
Tranemo kommun
Landskap
Västergötland
Invånare
66 (enligt SCB 2010)
Hitta hit

Månstad ligger i Västergötland. Utmed väg 157 mellan Limmared och Gällstad finns vägskylt mot Månstad, sväng av där. Idrottsplatsskylt finns sen på höger sida efter ca 5 km. Kartlänk

Tid för besök
Maj 2010

 

Denna idrottsplats finns i boken!

Köp boken här