Motorpavallen

Jämshög


1941 invigdes Motorpavallen.

En liten kul grej är att JIF’s herrlag har svenskt rekord i matcher utan förlust, 50 st. Inträffade 1994-1996. För mer info se denna länk

Blekinge = Sveriges trädgård och borde även kanske kallas Sveriges idrottsplatslandskap. Blekinge är inte direkt något stort landskap, bara två lag har nått Allsvenskan (Högadal 1962) och Mjällby (1983 och 1985) och det finns inga stora arenor men däremot så finns många fina med charm och härlig inramning som t ex Vägga IP i Karlshamn och Marieborg i Svängsta eller de med vacker natur och gammalt bevarat som Öjavallen i Halahult och Belganets Idrottspark i Belganet.
Blekinge Läns Tidning reste runt och gjorde en artikel 2012 om landskapets alla idrottsplatser. På nr 1 hamnade Motorpavallen.

Motorpavallen i Jämshög är ännu en skönhet att besöka. En fin entré möter besökarna. Till vänster om entrén finns den stora träläktaren som är byggd på en mindre sluttning och som täcker större delen av ena långsidan. I ena hörnet på en kulle ligger klubbstugan, därefter mot långsidan så finns en rad med bänkar som även de ligger på en upphöjning.

Fakta

Förening
Jämshögs IF
Bildad
1931
Dräktfärg
Blå tröja, blå byxor, blå strumpor
Idrottsplats
Motorpavallen
Invigd
8 juni 1941
Publikrekord
?
Serie
2014: Herr, div 5 västra Blekinge.
Ort
Jämshög
Kommun
Olofströms kommun
Landskap
Blekinge
Invånare
1494  (enligt SCB 2010)
Hitta hit

Tätort i Olofströms kommun. Idrottsplatsen ligger i samhällets sydvästra delar. Skyltar finns från genomfartsvägen genom samhället.

Tid för besök
December 2008

 

Denna idrottsplats finns i boken!

Köp boken här