Rådavallen

Mellerud


Mellerud, Dalslands riviera med ca 3750 invånare är Dalslands näst största ort. Bara stora Åmål med ca 9000 invånare är större.

I somras var vi på tur i Dalsland och lyckades pricka in sommaren 2012 i stort sett enda solvecka. Vita Sandar vid Vänern är en perfekt badstrand för den som vill ha sol och bad.
Men man får ju inte missa Rådavallen om man är på besök här. Skylten som man möts vid entrén till idrottsplatsen innehåller de kända ordern 'Hårda bud i Mellerud' .
Själva entrén är ganska enkel, ser ut som en liten kiosk med en biljettlucka på vardera sida.
Väl innan för grindarna så har vi den stora takläktaren som kanske går i smeknamnet Skitläktaren, mer om det kan ni läsa nedan om.
Läktaren tar ca 400 sittande personer. Ganska enkel sittning på träbänkar med öppen vy undertill men läktaren är rätt stilig ändå med spröjsade glasfönster på gavlarna, ett speakerbås i mitten med en liten vakt framför. Vem vakten är får ni också se nedan. En liten ledtråd är Sheffield Wednesday.
Det finns ytterligare en läktare, det är öppen ståplatsläktare i trä. Den finns på andra långsidan. Den norra sidan om vi nu ska kika på kartan.

Den 25 juli 1943 invigdes Rådavallen, omkring 1300 personer kom för att vara med vid invigningen. Innan dess använde klubben några enklare planer som låg centralt i Mellerud.
Publikrekordet på 2840 personer är från 1995, då Melleruds IF mötte IFK Göteborg i Svenska cupen.

Fakta

Förening
Melleruds IF
Bildad
1908
Dräktfärg
Vit tröja, blå byxor, vita strumpor
Idrottsplats
Rådavallen
Invigd
1943
Publikrekord
2840 mot IFK Göteborg i Svenska Cupen 1995
Serie
2014: Herr: Div 4 Bohuslän/Dalsland.
Ort
Mellerud
Kommun
Melleruds kommun
Landskap
Dalsland
Invånare
3750 (enligt SCB 2010)
Hitta hit

Idrottsplatsen Rådavallen ligger ganska centralt, bara några hundra meter från Järnvägstationen.

Tid för besök
Juli 2012

 

Denna idrottsplats finns i boken!

Köp boken här