Sönevallen

Söne

 

Föreningen bildades 1932 men då som Söne IK. Året därefter ändrades det till SSK istället.

Bönderna var måna om sina marker och släppte inte ifrån sig något så onödigt som till en fotbollsplan. 1940 anlades äntligen en idrottsplats.

Fram till 2013 gick fotbollslaget under namnet Söne SK men från säsong 2013 ingick föreningen samarbete med grannen Örslösa och bildade Örslösa-Söne SK. 

Före mitt besök i april 2016 så kände jag inte till något om varken Söne eller Sönevallen. I april 2016 var jag på fotoexpedition i Västergötland med medförfattaren Göran Willis till vår bok 'Idrotttsplatsen i våra hjärtan'. Vi hade en rutt planerad med start i Falköping där vi bott över natten. Därefter skulle vi ta oss till Mossbrott, Lidköping och sen vidare ner mot Alafors. Vi hade gott om tid och var absolut inte främmande för att inte åka från punkt A till punkt B. Utan att ha googlat så kikade vi på kartan efter eventuella gudlkorn. Vi la märke till att Sönevallen låg verkligen avsides och inte nära Vänern. Kunde det vara en pärla ? Vi tog en chansning och det blev vinst. Redan på vägen till Sönevallen så fick vi känslan av att vi verkligen var på väg långt bortanför 'landsvägen'.

Ute på Maden - verkligen öde, inte långt från Vänern ligger Sönevallen. Kanske inte så konstigt att den fått det fina smeknamnet 'Madion' . Vi hade gott om idrottsplatser från Västergötland att vraka i för boken. Sönevallen kändes lite udda och det föll vi för. Den fick kapitelnamnet 'Elstängsel mot djuren'.

Klubbmärksbilderna är hämtade från http://klubbmarken.com/
Källa historik, Lidköpings IHS

Fakta

Förening
Söne SK
Bildad
1932
Dräktfärg
Blå tröja, blå byxor, blåa strumpor
Idrottsplats
Sönevallen
Invigd
1940
Publikrekord
392, seriefinal mot Rackeby år 1984.
Serie
2018: Herr, div 6 Lidköping (Örslösa-Söne SK)
Ort
Söne
Kommun
Lidköpings kommun
Landskap
Västergötland
Invånare
Ingen uppgift
Hitta hit

Länk från svensk-fotboll.com

Tid för besök
April 2016

 

Denna idrottsplats finns i boken!

Köp boken här