Tallåsen

Vrigstad

Nu besöker vi nästa idrottsplats som lockat till sig ett engelskt fotbollslag för en uppvisningsmatch. Vrigstad, ostkake och antikorten i centrala Småland. Vägarna 127 (Värnamo-Vetlanda) och 30 (Växjö-Jönköping) går rakt igenom tätorten som är fylld av bl.a. antikaffärer och ett bankmuseum. Jag har vid flera tillfällen kört förbi Vrigstad men aldrig fotat idrottsplatsen Tallåsen.
Ett av mina besök i orten var när vårt innebandylag skulle spela kvalmatch till div. 4 . Innebandy = låg nostalgifaktor.
Som pris för bästa spelare fick jag en st T-shirt i storlek XXL samt en ostkaka. Ostkakan gick väl bra men tröjan var 3 storlekar för stor.
Under den glada Folkparkstiden i landet så fanns en mycket omtyckt folkpark i Vrigstad med ett annorlunda namn, Gubbakulan. Hit kom banden och spelade men nu är folkparken helt riven sen något år tillbaka. Då hade den stått öde i ett antal år.
Över till idrottsplatsen som heter Tallåsen och ligger i ett villaområde strax utanför centrumrondellen.
En välskött idrottsplats som dock saknar läktare förutom bänkarna på sluttningen i den bortre delen samt balkongen vid klubbstugan.
VIF bildades 1932 och Tallåsen heter idrottsplatsen som invigdes Midsommarhelgen 1953. På invigningsprogrammet var det nationell fri-idrottstävlingar där bl.a  svenske mästaren Leif Christersson deltog. En invigningsmatch spelades också i fotboll mellan ett förstärkt VIF mötte  Waggeryds IK.
Publikrekordet är på 947 personer sattes 1995 mot det Engelska ligalaget Watford FC som vann med 7-0 mot ett lag sammansatt från kommunen

1972 byggdes det nya omklädningsrummet

1975 startade damfotbollen med ett lag i serien

1987 invigdes B-planen. Motståndare var 1974 års VM lag med Georg”Åby” Eriksson som ledare och med Ove Kindvall i spetsen. VM laget segrade med 9-1

1998 mötte VIF dåvarande superettalaget Kalmar FF i Svenska Cupen. KFF avgick med segern

1992 invigdes 7-mannaplanen som ligger i anslutning till Tallåsen

2001 kvalade VIF till division 4 elit och debuterade 2002 i Elitfyran.

Tack till Annelie, Vrigstads IF.

Fakta

Förening
Vrigstads IF
Bildad
1932
Dräktfärg
gul tröja, svart byxa, gul strumpa.
Idrottsplats
Tallåsen
Invigd
1953
Publikrekord
Publikrekordet är på 947 personer sattes 1995 mot det Engelska ligalaget Watford FC som vann med 7-0 mot ett lag sammansatt från kommunen
Serie
2014 (a-lag): Herr; Div. 4 Nordöstra. Dam; Div.4 Nässjö
Ort
Vrigstad
Kommun
Sävsjö kommun
Landskap
Småland
Invånare
1 421 (enligt SCB 2010)
Hitta hit

Från rondellen i Vrigstad centrum ta höger mot Sävsjö. Därefter följ skyltar mot idrottsplatsen.

Tid för besök
Augusti 2013