Ulfveskog

Södra Vi IF


Besökt 2012. Svartvita bilder inskickade av föreningen.

Föreningen bildades 1925. idrottsplatsen Ulfveskog invigdes den 18-19 juni 1955. Tidigare låg fotbollsplanen intill skolan där det numera är villaområde.

Nuvarande omklädningsbyggnad uppfördes 1973 och har sedan dess
renoverats flera gånger. Klubbstugan är från 1977. Takläktaren som rymmer ca 200 sittande tillkom 1997.

Namnet Ulfvestkog kom till efter en omröstning där namnförslag lämnats in och då fick Ulfevskog flest röster. Intill idrottsplatsen ligger en göl som har namnet Olvegöl.

1965 kom storhetslaget IFK Norrköping på besök med spelare som Zamora, Bajdoff, Björn Nordqvist och Ove Kindvall. Trots ösregn så kom ca 1500 personer.

Det publikrekordet stod sig ca 20 år tills 1987 då det mycket beresta TV-laget kom på besök. Den gången kom det ca 2500 personer. I seriesammanhang är publikrekordet ca 700 personer men det var ett tag sen. Dagens publiksiffror i div. 6 hamnar runt 50 personer. Det var bättre förr.......

Jag fick ett par bilder inskickade till mig för några år sen som jag hade med på hemsidan. Jag blev sugen på ett besök. I samband med en familjeutflykt till Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby så passade jag på att förlänga den fina utflyktsdagen. Varför åka från A till B så fort som möjligt ?
Först gjordes ett besök på idylliska Dalavallen i Djursdala . Därefter hade jag tänkt ta den smidiga och vackra vägen via bron över sjön och sen vara framme direkt i i samhället Södra Vi, en sträcka på ca 4 km. Men vägverket ville annat, bron var avstängd så det vara bara att åka runt sjön via Vimmerby. Skam den som ger sig !

Tittar man på kartan så ligger idrottsplatsen i ett blött område. Två gölar ligger vid fotbollsplanen och sen mer sankområde i närheten.

Ulfveskog har en fin blandning av en härlig naturläktare byggd på en grässluttning med fin utsikt över planen, läktaren och gölen i bakgrund. Det passar säkert jättefint en vacker dag eller så tar man plats under taket på träläktaren om det är blött.

Fakta

Förening
Södra Vi IF
Bildad
1925
Dräktfärg
Vit tröja, blå byxor, vita strumpor
Idrottsplats
Ulfveskog
Invigd
1955
Publikrekord
2500 när TV-laget kom på besök 1987
Serie
2014 (a-lag): Herr div. 6 Vimmerby. Dam: Div. 3 nordvästra
Ort
Södra Vi IF
Kommun
Vimmerby kommun
Landskap
Småland
Invånare
1182 (enligt SCB 2010)
Hitta hit

Södra Vi är en ort i Vimmerby kommun i Småland. Orten ligger ca 1 mil norr om Vimmerby. Idrottsplatsen Ulfveskog ligger på gatan Idrottsgatan som ligger väster om samhället. Vägbeskrivning ifrån Vimmerby.

Tid för besök
Maj 2012