Vidingeskans

Rottne


Rottne är Växjö Kommuns andra största ort. Belägen ca 2 mil norr om Växjö. Idrottsplatsen Vidingeskans ligger i Rottnes östra del. Klubbens första fotbollsplan invigdes 1945 och Vidingeskans invigdes 1956. Sen 1977 har idrottsplatsen ägts av Rottne IF. Ett annat lag som använde Vidingeskans förr var grannbyn Gårdsby vars lag Gårdsby IK spelade seriespel fram till säsong 1968.

Fram till en bit in på 80-talet kunde man ta tåget från Växjö till Rottne med smalspåret Växjö-Hultsfred-Västervik för att se fotboll men nu är det buss eller bil som gäller när rälsen är borta.

Inför denna säsong (år 2010) så finns en läktare på Vidingeskans. Enligt källor så ska den vara transporterad från en speedway bana i Södermanland. Förrutom A-planen så finns ytterligare en 11 manna, två sjumanna samt en grusplan. Det lär säkert gå åt då klubben har ett tiotal lag i seriespel i olika åldrar.

Ett tips. Är du i Rottne och är hungrig och ska äta lunch så måste jag få rekommendera Cafe Boden eller om ni söker catering till er företagsfest/kalas.

Fakta

Förening
Rottne IF
Bildad
1929
Dräktfärg
Vit tröja, vita byxor, vita strumpor
Idrottsplats
Vidingeskans
Invigd
1956
Publikrekord
?
Serie
2014 (a-lag): Div 5 södra Småland. Dam; Div. 3 sydvästra Småland
Ort
Rottne
Kommun
Växjö kommun
Landskap
Småland
Invånare
2 354 (enligt SCB 2010)
Adress
Skansvägen 3, Rottne
Tid för besök
Oktober 2014