Öjavallen

Halahult


Letar man i kartboken efter Halasjö kommer man leta förgäves. Halasjöbygden är en bygd som ligger norr om Karlshamn där bl.a byn Halahult ligger och det är där som Halasjö AIF's idrottsplats Öjavallen ligger.

Hade denna uppdatering kommit under 2008 så hade den haft rubriken. 'En övergiven skönhet' . Halasjö AIF hade senast lag säsongen 2005 och då låg man i div 4 därefter har verksamheten legat nere och det syntes på idrottsplatsen när jag besökte den i Augusti 2008. Gräset var högt även om någon klippt den under sommaren men avbytarbåsen, bänkar och reklamskyltar hade börjat förfalla.

En helt underbar liten idrottsplats som blivit en av mina favoriter. Måste tillhöra toppen av natursköna idrottsplatser i landet. Omgiven av berg på de båda långsidorna med Öjasjön bakom ena berget.

Får jag möjlighet så kanske det blir bilder på planen nu när den är aktiv igen.

Ny info. Dessvärre så är det åter vilande verksamhet för klubben. Osäkert om vackra Öjavallen fortfarande används. Någon som vet ?

Tack till Niklas, Karlshamn för matchbilderna.

Fakta

Förening
Halasjö AIF
Bildad
1952
Dräktfärg
Gul tröja, svarta byxor, gula strumpor
Idrottsplats
Öjavallen
Invigd
?
Publikrekord
?
Serie
Vilande sen 2010, då Div. Västra Blekinge
Ort
Halahult
Kommun
Karlshamns kommun
Landskap
Blekinge
Invånare
Halahult 61 (enligt SCB 2008)
Hitta hit

Från Karlshamn kör väster ut på E22 mot Ronneby sväng av vid Hällaryd. När du ändå är i Hällaryd kan du passa på att besöka Klockarebacken hemmaplan för Hällaryds IF. Därefter följ skyltar norrut mot Halahult. Väl framme så ligger Öjavallen på höger sida vid badplatsen. Fortsätter du sedan norrut så kommer du till pyttoreska byn Belganet . Även de har en härlig liten idrottsplats. Bilder finns på sidan.

Tid för besök
Augusti 2008