Siljevi

Grebbestad


Inskriven text nedan av föreningen. Jag kan inte mer än hålla med. Siljevi är verkligen en pärla i den bohusländska skärgården.  Mycket publik har dem med, enligt någon artikel under 2013 så hade de nästbäst bland division 3 lagen i Sverige. Dessutom så är det bra tryck på deras matcher med, se bilder i galleriet och på deras supporterklubbs hemsida GIF Ultras

Siljevi ligger vackert omfamnat av berg och lummig skog i Grebbestads östra del, med en kort promenad från samhällets centrum, och många blir häpna över den fina anläggningen då de kommer dit första gången. Namnet kommer från Siljeskog, som det intilliggande området heter. Anläggningen skapades främst av ideella krafter i föreningen med visst stöd av SvFF och kommunen. Tidigare hade GIF spelat fotboll på den ökända grusplanen Hagavallen i samhällets västra del. Flytten till vackra Siljevi var inledningen på ett ökande, och alltmer framgångsrikt, fotbollsspelande i Grebbestad. En sittplatsläktare med tak tillkom under 70-talet, ett nytt klubbhus tillkom 1985 och 2006 invigdes Knattevallen, ungdomarnas egen gräsplan.
Några år efter 1966 tog GIF sig upp från div 6 till div 4 och sedan 1978 har vi spelat 23 säsonger i trean och från 2014 är vi i tvåan.
I mina ögon, en riktig 10-poängare.
 
Tack till Grebbestads IF och Ola Carlsson för information och bilder

Fakta

Förening
Grebbestads IF
Bildad
28 maj 1922
Dräktfärg
Rödsvartrandig tröja, svarta byxor, röda strumpor
Idrottsplats
Siljevi
Invigd
1966
Publikrekord
3200 på en kändismatch med Ingemar Stenmark 1977
Serie
2014: Herr A-lag i div 2 Norra Götaland och Andralag i div 6 Norra Bohuslän.
Ort
Grebbestad
Kommun
Tanums kommun
Landskap
Bohuslän
Invånare
1401 (enligt SCB 2010)
Hitta hit

Ligger på Bryggerigatan, öster om tätorten.

Tid för besök