Tigervallen

Örslösa

  

Från förra uppdateringen om Sönevallen i Söne är det knappt 5 km till Tigervallen i Örslösa. Dessutom så ligger Tigervallen på Sönevägen. Inte så konstigt att dessa landsbygdsklubbar slog påsarna ihop och bildade Örslösa-Söne SK år 2013.
Örslösa IF hette föreningen från början, första säsongen spelades 1939-40, därefter ställde man upp samtliga år till sista säsongen 2013. Dock några år i reservserie.
Man blir ju nästan lite rädd av namnet Tigervallen. Finns det vilda tigrar här ? Tidigare har jag besökt Björnskogsvallen i Bollebygd och hört talas som Vildsvinsvallen i skånska Venestad. Sverige har kanske en vildare fauna än vad man tror ? Sen finns ju förvisso ett antal 'Myggvallen' i Norrland. Bl.a. i Risbäck som finns med här på idrottsplats.se. 
Den enklaste förklaringen till namnet Tigervallen är nog att laget spelade i gult och svart innan man gick ihop med Söne.
Tigervallen innehåller både gammalt och nytt. Lite både för de som går igång på nostalgiska klassiska äldre idrottsplatsbyggnader i form av det äldre omklädnngsrummen och äldre matchur. Men även nytt i form av klubbhuset och de annorlunda avbytarbåsen, som borde få någon form av arkitektpris. Om jag någon gång kommer göra en bok om svenska avbytarbås så är Tigervallens en het kandidat att komma med. Det är lite det som är tjusningen med att åka runt och besöka idrottsplatser, den ena är inte den andra lik. Alltid är det något som sticker ut och gör att man vill se mer.

Så är du i trakterna så har du inom 5 km två speciella idrottsplatser att besöka i form av Tigervallen och Sönevallen.

Klubbmärkesbilderna är hämtade från klubbmärken.com.
Tack till Svante Bernhard för historik.

Fakta

Förening
Örslösa IF
Bildad
1924
Dräktfärg
Blå tröja, blå byxor, blåa strumpor
Idrottsplats
Tigervallen
Invigd
1945
Publikrekord
?
Serie
2018: Herr, div 6 Lidköping (Örslösa-Söne SK)
Ort
Örslösa
Kommun
Lidköpings kommun
Landskap
Västergötland
Invånare
319 (enligt SCB 2016)
Hitta hit

Länk från svensk-fotboll.com

Tid för besök
April 2016