Hultavallen

Slätthög, Åboda.

Jag hade fått tips av en besökare till hemsidan om att det skulle finnas en annorlunda liten läktare på Hultavallen. Det var ett måste att åka dit. Det var en varm sommarkväll i Juni och jag lyckades hitta en lucka i den hårt belastade kalendern som alla småbarnsföräldrar har. Dessutom så var det seriematch på Hultavallen mot Hånger från Värnamotrakten.

Slätthögs BoIF bildades 1932 men idrottsplatsen Hultavallen i Åboda byggdes klar 40 år senare. Dessförinnan så spelade föreningen sina matcher i Moheda, Torpsbruk, Hjortsberga och i Lekaryd utanför Alvesta hos Raketen på Lekevallen. Av dessa fyra orter är det bara Moheda som har herr seniorlag i bruk. Hjortsberga har dock ett damlag i lägsta serien medan föreningarna IFK Torpsbruk och IF Raketen står som vilande sen några år tillbaka.

Hultavallen ligger som sagt inte i Slätthög utan strax söder om byn Åboda. Åboda ligger ca 10 km norr om Slätthög. Slätthögs BoIF och placeringen av idrottsplatsen påminner ganska mycket om Tolg IF som jag tidigare lade ut bilder på i höstas.

Båda lagen kommer ifrån små byar och idrottsplatsen ligger i en annan by. Båda idrottsplatserna har skogen som granne på flera sidor. Det kan också tilläggas att båda idrottsplatserna nästa har samma mått. Dackevallen i Tolg är dock en meter längre. Den är 106 x 65.

Det som utmärker Hultavallen mest är den skrangliga underliga lilla röda träläktaren som står på den västra långsidan. Den har två rader med slitna bänkar som delvis har säckat ihop. Och det är kanske därför den är så speciell. Den rymmer kanske 30-35 normalstora människor.

Hultavallen är en typisk småländsk idrottsplatsidyll ute på landsbygden med skogen som granne. Det är som att det är hämtat ifrån uppföljaren till kultfilmen Offside. Njut av bilderna nedan.

Fakta

Förening
Slätthögs BoIF
Bildad
1932
Dräktfärg
Grön tröja, gröna byxor, gröna strumpor
Idrottsplats
Hultavallen
Invigd
1972
Publikrekord
?
Serie
2014 (a-lag): Herr; Div. 4 Sydvästra Småland.
Ort
Slätthög, Åboda.
Kommun
Alvesta kommun
Landskap
Småland
Invånare
Ingen uppgift
Hitta hit

Länk från svensk-fotboll.com

Tid för besök
Juli 2010