Bloggen

4 tips för dig som drabbats av Tennisarmbåge

Publicerad den 21-09-28

Är det så att du har drabbats av tennisarmbåge? Detta är något som kan drabba alla, inte bara den som spelar tennis! Det korrekta namnet är lateral epikondyalgi och det är en form av överbelastningsskada. Ibland kallas det även för radial epikondylit och epikondylalgi. Du kan känna av smärta på utsidan av din armbåge samt även ha svårt att greppa hårt om saker. Du kan även känna av smärta när du vrider underarmen, som när du skruvar med skruvmejsel till exempel. Om du drabbats av tennisarmbåge, så kan det vara bra att satsa på ett armbågsstöd. Sedan kan du även följa våra fyra tips nedan, om vad du kan göra då du drabbats av detta!

Tips vad du kan göra om du drabbats av tennisarmbåge
Det allra viktigaste tipset vi har, det är att du ser till att vila din armbåge och arm. Så undvik att göra aktiviteter eller rörelser där du känner av smärtan. Undvik att överbelasta armen och armbågen. Tänk bara på att det ändå är bra att hålla igång armen. Men de utan att belasta den för mycket.

Tips nummer två är att testa läkemedel eller någon form av bandage/stödförband. Du kan med fördel testa ett armbågsstöd, eller så kan du testa att tejpa med kinesiotejp. En stor fördel med att armbågsstöd är att det ger lindring till din smärta.

Tredje tipset är att söka vård, alternativt att gå på sjukgymnastik. Vård kan sökas via vårdcentral eller en fysioterapeut, naprapat eller kiropraktor. Det kan finnas behandlingar att göra som lågenergilaser och stötvågsbehandling eller att du kan få kortison. 

Tips nummer fyra, det är att du tränar hemma och det genom att göra olika typer av övningar som kan öka styrkan i armen och minska smärtan.
Bonustips
Ett bonustips vi vill dela med oss av, det är att undvika att få tennisarmbåge! Du kan se till att alltid stretcha dina muskler före du ska träna, eller arbeta, samt att du bör undvika att göra allt för enformiga rörelser. Du bör alltså så att säga pumpa liv i kroppen före du använder den. Sedan är det bra att alltid lyssna på din kropps signaler. Gör något ont, ja sluta då att göra den aktiviteten eller rörelsen.