Bloggen

5 tips när du bettar på fotboll

Publicerad den 22-06-03

Att betta på fotboll kan vara intressant och spännande. Dels får du ju chansen att gissa hur du tror att det kommer att gå. Och dels kan du vinna en slant om du gissat rätt. Om du aldrig har bettat på fotboll förr så kan du behöva lite tips, nedan följer ytterligare fem tips.  

1) Ta reda på vad det innebär att betta 

Om det är första gången som du ska ge dig på betting överhuvudtaget så bör du läsa på. Att spela och satsa pengar innebär att du kan vinna en stor summa pengar. Men det innebär också att du kan förlora lika mycket. Genom att veta vad det innebär att satsa pengar på olika spelsidor så kan du planera ditt spelande bättre ekonomiskt och det för oss till punkt nummer två på listan. 

2) Spela inte för mer än vad du har råd till 

Oavsett om du väljer att spela på fotboll eller någon annan sport så ska du aldrig spela för mer än vad du har råd till. Sätt upp en säker budget med en bestämd låg summa som du kan sätta in att spela för. Satsa lite pengar åt gången för att inte riskera att förlora en massa pengar. Tänk på att det kan hända även den bästa och det är bättre att spela oftare för lägre summor.  

3) Läs på om matcherna 

Det tredje tipset är att förbereda dig genom att läsa på om matcherna. Vilket lag som du ska välja att betta bestämmer du såklart själv. Det du kan göra är att kolla på tidigare matcher som lagen har spelat och se hur det har gått för dem. Det brukar vara ett lag som är favorittippade och ett som har lite sämre odds. Det finns många saker som du kan ha i åtanke när du läser på och väljer lag. En sak som du ska tänka på är att fotboll kan gå hur som helst och att förutse vilket lag som vinner, är svårt. Läs gärna på om spelarna i laget, var matcherna hålls och vilken typ av underlag som matchen spelas på. Alla dessa faktorer kan spela in för det slutliga resultatet av matchen. Speltips kan även vara en bra ide att läs och hålla koll på. Klicka här om du vill ha bra speltips på fotboll.  

4) Undvik att bli kaxig eller mallig när du bettar 

Bara för att du har vunnit några gånger på rad så betyder det inte kommer bli vinst varje gång du lägger ditt spel. Har du till exempel spelat fyra gånger och vunnit fyra gånger, avstå gärna att spela den femte gången. Risken är att du inte har samma tur och istället förlorar allt som du precis har vunnit. 

5) Undvik att spela på ditt favoritlag och har en plan med ditt spelande 

Du bör undvika att spela på ditt favoritlag när du lägger ditt bet. Visst kan det hända att ditt lag vinner en gång, men att de vinner varje gång är inte säkert. Ha en plan med ditt spelande. Fråga dig själv varför du bettar och försök att inte göra det alltför ofta. Sluta gärna i tid för att undvika den så kallade bettingfällan.