Bloggen

Allsvenskan 2023: Heltäckande bettingguide & tips

Publicerad den 23-02-01Ett av årets absolut största fotbollsevenemang är Allsvenskan, där de högst rankade klubblagen i landet möts varje år för att tävla om titeln som svenska mästare. I vanlig ordning kickstartar ligan helgen 1-3 april och pågår till söndagen den 12 november. Det är en mycket intensiv period med 16 spänstiga lag som möts i hemma- och bortamatcher.

Men Allsvenskan är inte bara en otroligt underhållande och spännande liga att titta på - den erbjuder också massor av möjligheter för den som vill betta. Innan du börjar satsa på de olika matcherna är det dock viktigt att du förstår vad du ger dig in på. Därför har vi samlat den mest nödvändiga informationen om betting på Allsvenskan här!

Var ordentligt insatt i Allsvenskans upplägg innan du kommer igång
Först och främst är det viktigt att skilja Allsvenskan från andra ligor och sporter. Detta är viktigt eftersom olika element kännetecknar olika ligor och sporter, och därför kan du inte tro att du har tillräckliga kunskaper för att betta på Allsvenskan bara för att du exempelvis har bettat på en match på en lokal idrottsplats tidigare.

Alla sporter, och särskilt alla ligor och turneringar, innehåller många olika komponenter som skiljer dem från varandra. Om du verkligen vill placera dina insatser strategiskt är detta steg oundvikligt. Vi kan rekommendera denna Allsvenskan betting guide som täcker de mest grundläggande sakerna om den bästa fotbollsdivisionen för klubblag i Sverige.

Ett flott utbud av spelmarknader
Precis som i alla andra ligor finns det flera spelmarknader som erbjuds av de olika svenska spelbolagen under Allsvenskan. Oddsen kan delas in i två huvudkategorier, nämligen kortsiktiga spel och långsiktiga spel, där kortsiktiga spel främst omfattar odds på matcher - till exempel om bortalaget eller hemmalaget kommer att vinna en viss match, eller hur många mål som kommer att göras över/under spelbolagets odds. Långsiktiga spel är istället insatser som görs och låses för en längre tid i ligan, till exempel vilket lag som vinner hela Allsvenskan, vilken spelare som gör flest mål eller vilket lag som åker ur först.


 
De historiskt sett bästa lagen i Allsvenskan
Det råder ingen tvekan om att det kan vara fördelaktigt att placera odds enligt de lag som har presterat bäst genom åren, även om det naturligtvis alltid är en fördel att kunna identifiera underdogen och placera sina spel strategiskt. I skrivande stund har Malmö FF flest segrar i serien hittills – hela 25 stycken! Men IFK Göteborg klättrar också i tabellen och har presterat starkt de senaste åren. Även om de fortfarande ligger bakom ett lag som Malmö FF finns det tecken på att de kan komma att köra om dem i framtiden.

Tänk bäst värde över favoritlaget
Det är lätt att satsa på det resultat du hoppas på, förmodligen för att du då känner dig som ett större fan. Men sanningen är att det inte räcker med att satsa på önskvärda resultat - om du verkligen vill få ut något av dina satsningar måste du först och främst tänka på värdet. Det vill säga hur du får ut mesta möjliga värde av dina ansträngningar. Troligtvis är det genom att välja odds som symboliserar ett något riskabelt val, men som ger en betydligt bättre avkastning än ett säkert kort.