Bloggen

Betta på den omtyckta sporten Padel

Publicerad den 21-10-18


Padel har snabbt blivit omtyckt av många olika typer av människor. Några har fastnat så pass mycket att de väljer att ägna sig åt det regelbundet och glädjer sig bland annat åt att det blir allt lättare att införskaffa tillbehör för sporten. 

Padel är bara några år gammal på den svenska marknaden, men redan i våras bildades ett förbund för sporten och antal anläggningar fortsätter att öka runt om i landet. Populariteten har bland annat märkts av på det vis att merparten spelbanor för padel snabbt blir fullbokade och att många spelare fortsätter att återkomma till deras anläggning samt att nya spelare tillkommer.  

Merparten nybörjare som vill fortsätta spela säger att några anledningar är att det är lättare att förstå spelet och att lära sig hur man kan utvecklas inom sporten. Dessutom att det är en klar bonus att det ofta bildas en form av gemenskap, att ens sociala kontaktnät utökas och att man har roligt tillsammans. 

I takt med att intresset för att utöva sporten ökade, så ökade även efterfrågan på att börja titta på olika matcher. De som vill utvecklas inom sporten försöker bland annat lära sig olika tekniker. En annan anledning är att man gärna tittar på elitidrottare inom en sport man själv gillar att utöva, vare sig det är på regelbunden basis eller inte. 

Öka spänningen när du ska titta på matcherna 

Spela på padel odds, så kan det bli mer spännande att följa matchen. När det blir mer spännande, så ser man mer fram emot den kommande matchen och man blir mer fokuserad på vad som händer under matchen.  

Padel har visat sig bilda gemenskap och lett till att nya kontaktnät har bildats. Denna typ av gemenskap kan man även ofta erfara gällande betting och att tillsammans titta på matcherna, oavsett om man håller på samma lag eller inte. Det viktigaste är att alla är intresserade av sporten. 

Beroende på hur mycket kunskap du har om sporten och lagen samt hur stor riskspelare du är, så finns det olika alternativ att välja mellan när du ska betta.  
 

  • Den vanligaste och med 50% chansa att vinna, är att spela på det lag man tror kommer att vinna 

  • Om man följer en specifik turnering, så kan det vara spännande att spela på det lag man tror kommer att vinna hela turneringen  

  • I padel handlar det om vinna antal game och man kan välja att satsa på över/under antal game  

  • Ett annat sätt att ha 50% chans att få rätt, är att satsa på det lag man tror kommer att vinna första setet 

 

Streama matcherna Live 

Likt många andra sporter kan man streama olika matcher på nätet. Innan du söker rätt på var du kan streama matcher, så undersök de olika alternativen som finns på marknaden. Merparten inriktar sig på specifika turneringar, men några få satsar på att kunna erbjuda alla turneringar inom padel. Svenskar har chansen att streama World Padel Tour, Viaplay Open, Swedish Padel Tour och Padel SM.  

World Padel Tour är oftast den mest populära att oddsa på, bland annat för att där ingår spelare från olika länder i världen och många av dem har utövat sporten fler år än de svenska spelarna. Många toppspelare har ursprung i bland annat Spanien och Brasilien, där padel har utövats i många år. Vilket gör att de kan uppvisa kunskaper och erfarenheter som ännu inte är lika kända hos oss i Sverige. 

Även om många svenska supporters hejar på svenska spelare, så är det ofta spännande att titta på andra elitidrottare och under World Padel Tour finns det chans för att turneringen även gör ett stopp i Sverige. Sådana tillfällen lockar ännu fler att betta på matcher eller spelare och kanske även att titta på dem Live. 


Bildkälla https://pixabay.com/images/id-6308994/