Bloggen

Betta på sport – detta behöver du veta

Publicerad den 21-05-24


Vi lever idag i en värld där vi har tillgång till all världens sport med hjälp av några tryck på datorn eller mobilen. Detta är härliga nyheter för sportälskaren – och också för den som älskar sportsbetting. Att betta på sport är något som man till exempel kan göra hos den svensklicensierade bettingsajten CampoBet. Det adderar extra spänning till den match eller det sportsliga event som man tänkt se, samtidigt som man med en kombination av tur och skicklighet också har möjlighet att vinna pengar. Det är dock avsevärt enklare att spela på odds idag jämfört med hur det varit förr. Idag behövs bara ett spelkonto på en bettingsajt så är man redo för spel. Att skapa ett spelkonto går hos de flesta aktörer både snabbt och smidigt och många gånger behöver man bara göra en insättning för att vara igång. Därefter ges full tillgång till hela utbudet av spel.

Livebetting och tidiga spel ger ofta bäst odds

När det gäller sportsbetting erbjuder de flesta aktörer sina spelare möjlighet att betta såväl på kommande arrangemang som på matcher och andra events som pågår just nu. För att underlätta för spelaren brukar dessa två bettingmöjligheter delas upp i två olika kategorier – ‘Odds’ och ‘Live Odds’. De spelare som vill ha de bästa oddsen väljer ofta livebetting, eftersom dessa odds ibland kan sticka iväg ganska rejält. Det kan också löna sig att vara ute i god tid med sina bets, eftersom de odds som ges på kommande evenemang som regel alltid är högst precis i början när de släpps. Detta hänger ihop med att det är många aspekter som spelar in när oddsen sätts. Till exempel kommer det starkare laget få de lägsta oddsen inför en match, eftersom detta lag har störst chans att vinna. När det närmar sig matchen kanske deras nyckelspelare skadar sig, vilket leder till att oddsen plötsligt svänger till det andra lagets favör. Den spelare som redan tidigt bettat på det lag som från början gavs de höga oddsen kommer därmed ha god chans till en fin utdelning på sitt bet.

Kombinationsspel eller singlar?

När man spelar på odds finns det flera olika valmöjligheter kring hur man vill lägga upp sina bets. Den som vill spela säkert brukar föredra singelspel – det vill säga bets på en sak i taget. Dessa spel är lättare att pricka in och vinna, men de ger då också som regel en lägre utdelning. De mer erfarna spelarna som är ute efter de större vinsterna satsar ofta på kombinationsspel. Man lägger då flera bets på samma gång och om alla dessa går in kan man vinna rejält. Det är dock avsevärt svårare att pricka rätt på flera bets, vilket gör att sannolikheten för vinst också blir lägre.

A och O för att bli en framgångsrik bettare är att ha koll på det man bettar på. Ju mer fakta kring ett event man har tillägnat sig, desto lättare blir det att försöka förutspå hur den aktuella matchen eller tävlingen kommer sluta. Det är därför alltid klokt att betta inom ett område man har ett genuint intresse för.