Bloggen

Blir idrotten bättre med betting?

Publicerad den 19-09-03

 

Att kunna satsa på sportevenemang är inget nytt. Men frågan om huruvida betting gör idrotten bättre och mer intressant kan kännas som en rätt så modern frågeställning. Det är ju först under senare år som det har blivit möjligt att satsa på matcher direkt på en smartphone. Och det är också på senare tid som problem med matchfixningar har blivit stora samtalsämnen. För privatpersonen som satsar på en match kanske spänningen ökar. Men för laget som har spelare som fuskar är det mycket som blir surt. 

Matchfixningar är inte positiva 

Oavsett om du gillar att betta eller inte håller du säkert med om att matchfixningar inte är bra. Det är fortfarande svårt att säga hur mycket det matchfixas i världen. Men problemet tycks inte bli mindre. Det är ju just betting som får spelare att låta sig påverkas. Pengarna som är inblandade är stora. 

Matchfixning kan innebära härvor med människor som på ett eller annat sätt kan tjäna på att påverka resultaten. Den som är insatt kan tjäna på detta medan de allra flesta blir lurade. För spelare som dras in och upptäcks kan matchfixningen vara spiken i kistan som aldrig kommer att öppnas igen! 

Betting för privatpersonen 

Men om vi utgår ifrån att du spelar på en säker bettingsajt som en hobby finns det ju inte större anledning till att oroa sig för matchfixning. Det är trots allt inte varje match som styrs på det här sättet. Om du tycker om fotboll kan det ju kännas som en krydda att satsa pengar på ligor och matcher som du ser på tv och live. 

För dig kan idrotten bli bättre för att spänningen ökar när du har pengar på spel. Om du spelar på ett sunt sätt och undviker problem med spelberoende är det klart att bettingen kan vara bra. Särskilt om du lyckas vinna pengar med dina satsningar! 

Sunt spel är det viktigaste 

Oavsett sport som står i fokus för dig är det viktigaste att du spelar på ett sunt sätt. Allt betting som är olaglig och bortom kontroll är problematisk. Om du funderar på att börja betta ska du alltid tänka på detta. Börja med att göra upp en budget som du kan hålla dig till. 

Det finns personer som inte ska betta. De bör fortsätta att njuta av matcherna som de är utan att blanda in pengar. Men det är ju inte alltid så lätt att själv vara medveten om sitt eget beteende. Det är därför som sajterna med svensk licens ger stöd inom detta område. 

Om du ser ett självtest för att kolla om din betting är bra och hälsosam eller inte ska du ta det. Särskilt om du bettar ofta. Det kan vara ett steg i rätt riktning mot hjälp eller helt enkelt en bekräftelse av att satsningarna håller sig inom ramen för det som kan anses som normalt. 

Det handlar om din betting 

Frågan om idrott blir bättre med betting handlar för det mesta om dig. Så länge som bettingen inte kommer att leda till matchfixning så förändras ju inte spelet av detta. Det handlar alltså om din betting och om den förgyller din upplevelse av sporten eller inte. Det är svaret på frågan!