Bloggen

Bokprojekt

Publicerad den 23-02-23

Varje by och samhälle hade förr en egen förening och idrottsplats där byns pojkar och tjejer representerade föreningen. Framför allt var fotbollen den dominerade sporten. Eldsjälar såg till att ha den fina gröna mattan iordning, att staket målades, att bollarna pumpades och så vidare. Men med tidens utveckling så har dessa platser övertagits av naturen och fallit i glömska. 
 

Avbefolkning
Landsbygden har avbefolkats. Barnakullarna har blivit färre. Skolor har lagt ned. Flyttlassen har gått. Idrotten har fått konkurrens av skärmar, karriärsjobb, padel och kanske även lättja?

Nu vill vi, Mats Tallkvist och Göran Bergmark, lyfta fram dessa bortglömda platser och deras eldsjälar i en kommande bok som vi har gett namnet: ”Det var en gång en idrottsplats”
 

En resa bland mindre kända vägar.
Vi har rest i stora delar av Sverige och letat upp dessa kulturskatter. Vi har träffat f.d. spelare, eldsjälar och människor från bygden. Har Du, dina föräldrar, släktningar, vänner osv. varit med i en förening som inte är aktiv längre? Kanske var du med i Målerås IF, Ignaberga IF, Slättåkra, Naum, Gårdsjö, Björbo, Rökå IF, Kåtaselets SK, Lavsjö, Dokkas eller Risbäcks IF? Har Du tips på idrottsplatser som inte längre används, men som det fortfarande finns spår kvar av som t ex gamla läktare, omklädningsrum, målställningar? Hör av dig till oss!

Nu hoppas vi på er hjälp för att få till: Det var en gång en idrottsplats...