Bloggen

De bästa tipsen för att lyckas med sportbetting

Publicerad den 23-02-26

I Sverige har det länge varit populärt med betting, framförallt inom sportvärlden. Några av de vanligaste sporterna att betta på är fotboll, hockey och tennis. Men i princip kan du betta på de flesta sporter och sportevenemang. Du kan ta del av de bästa oddsbonusarna för att maxa din bettingupplevelse. 

Betta på dina favoritsporter

Du känner säkert till begreppet "betting" sedan tidigare. Det innebär att du satsar pengar på resultatet av en händelse som till exempel olika sportevenemang. Beroende på hur stor sannolikhet det är att en viss händelse ska ske så tar spelbolagen fram odds. Om spelet har låga odds betyder det att spelbolaget anser att det är hög sannolikhet att det ska leda till vinst. För att få fram oddsen använder de sig av statistik och analyser, de olika spelbolagens odds brukar inte skilja sig så mycket från varandra. När du ska betta så finns det olika bonusar att ta del av, dessa kallas för oddsbonusar.

Oddsbonusar och omsättningskrav

En oddsbonus är ett erbjudanden som spelbolagen erbjuder spelare. Syftet är att locka till sig nya spelare och att du som spelare ska få mer pengar att spela med. Du kan välja vilken sport du vill använda din bonus på. En oddsbonus kan se ut på olika sätt och kan ha lite olika villkor därför är det viktigt att du alltid läser igenom informationen för bonusen innan du accepterar den. De flesta bonusarna har något som kallas för omsättningskrav. Omsättningskrav är som en gräns som du måste komma upp till innan du kan ta ut pengarna som du vunnit på betting. Det finns även spelbolag som erbjuder oddsbonusar utan omsättningskrav. Ett tips är att jämföra oddsbonusar för att hitta den som passar dig bäst, det gör du enklast via jämförelsesidor på nätet. Du kan titta på vilka bonusar som har lägst omsättningskrav om det är viktigt för dig, eller kanske vill du ha den bonusen som ger dig så mycket pengar som möjligt att spela med.

Hur tar du emot en bonus?

Spelbolag kan se lite olika ut beroende på vilken sida som du valt att spela på men grundprincipen brukar se samma ut. När du ska ta emot en oddsbonus så brukar du göra det i samband när du blir medlem hos spelbolaget eftersom att bonusarna som erbjuds brukar vara till nya spelare. När du ska skapa ett konto så går du in på valt spelbolag och trycker på "skapa konto" eller "bli medlem". Du registrerar dig snabbt och enkelt genom att använda ditt BankID, dina uppgifter fylls i automatiskt och ett konto skapas. Du klickar även i att du vill använda en oddsbonus och när du gör din första insättning så kommer du aktivera bonusen på ditt konto. 

Att betta på sport kan vara ett roligt sätt att öka spänningen i en match. Det är något som varit populärt bland svenskar i många år. När du ska betta är det bra att du alltid kollar upp vad för oddsbonusar som finns att ta del av. Detta kan göra din betting upplevelse till den bättre. Lycka till.