Bloggen

Fasta målade målställningar - som guldet i Klondyke?

Publicerad den 19-05-05

1896 fann man guld i Klondyke. Det känslan som då infann sig kanske kan vara jämförbar med när en idrottsplatsnörd finner fasta, målade målställningar? Idag ser vi mest mobila målställningar, som står på hjul och enkelt flyttas. Men en gång i tiden var det fasta mål med stolparna en bit ner i marken som gällde. Kommer själv ihåg hur jag en gång på gamla grusplanen i Norsjö avlossade stora kanonen, och distansskottet träffade ribban. Målställningen stod och svajade åt och fram ett bra tag innan den lugnade ner sig.

Det var inte ovanligt att fasta målställningar var målade i hemmaklubbens färger. På många gamla lagfoton syns randiga målstolpar i bakgrunden.

Min första bekantskap med målade målstolpar kom att ske i den västerbottniska lilla byn Kalvträsk. Här spelade SK Örnvingen sina matcher, och även om laget idag inte längre är med på fotbollskartan, så finns den vackra idrottsplatsen Halliden med sina härliga målställningar kvar.

Läs hela artikeln på Görans hörna. Känner du till några idrottsplatser där det fortfarande existerar målade målställningar så tveka inte att kontakta oss