Bloggen

Inte bara taxichaufför

Publicerad den 22-05-17

I ett par säsonger här på idrottsplats.se så har vi haft möjligheten att få följa med uppländska Marma-Mehede IF på deras comeback resa efter att ha legat i Törnrosasömn några år. En av personerna bakom klubben är lagledaren Peter Åhlen. En man som verkligen brinner för sin förening. Ställer upp i vått och tort.


Peter Åhlen, när han var målvakt i Söderfors GoIF för ett par år sen.

Men vem är han egentligen ? Här kommer en liten intervju om Peter. 
- Jag är 57 år och kör taxi i Tierp sedan 15 år tillbaka. Jag började spela fotboll (målvakt) i mitten av 70-talet i pojklaget i MMIF. Det blev A-lags debut som 15-åring och sedan rullade det på. Jag har även varit lagledare i Söderfors GoIF några år + att jag spelade några matcher där också. Troligtvis är jag den äldsta debutanten i Söderfors målet. Jag gjorde debut som 53-åring!😂

MMIF går mot fotbollsdödsströmmen . Vad fick dig att vara med och återuppliva klubben ?
- Jag kan inte ta åt mig äran att ha återupplivat klubben. Det var grabbarna själva som tog initiativet. Jag bara hjälpte till. Vi har flera väldigt duktiga killar som är drivande i klubben.

Du har berättat för mig om din far och MMIF , vem var han och vad betydde han för dig och klubben?
-Farsan spelade under många år i MMIF och satt med i styrelsen. På senare år var han lagledare och även domare. Han var en riktig förenings människa. Det är väl mycket han som har gjort att jag tycker det är kul att hjälpa till i klubben.​​​​​​​

Om vi drar fram tiden , låt säga 5 år till . Var hittar vi MMIF då ?
-Jag hoppas att vi hittar MMIF åtminstone i div 6, men framtiden är oviss eftersom återväxten är dålig. Vi har inga ungdomslag i klubben, men förhoppningsvis kan vi starta upp en ungdoms verksamhet.​​​​​​​

Vad har du för favoritlag ?
-
Förutom MMIF så är det framför allt Ossett United i England. I Sverige gillar jag Malmö FF och Gefle IF.

När spelade du din senaste match ?​​​​​​​
-I höstas spelade jag min senaste match. Östervåla borta. Vi hade kris med folk. Flera skadade, avstängda och upptagna av jobb.

Vad har du för uppgifter i MMIF ?
-Jag är lagledare och alltiallo. Jag är först på plats inför match och börjar förbereda. Har vi bara en målvakt på träningen så brukar jag stå i ett mål.

Slutligen , din fru Monika . Hon verkar med vara frälst i MMIF . Är det din påverkan eller har hon alltid varit det ?
-Monika har halkat in i MMIF tack vare mig. Hon är med på de flesta matcherna och tvättar matchkläderna. Det är något som grabbarna uppskattar.

Tack för intervjun Peter och lycka till med jobbet i MMIF. Sen hoppas vi att vi får se fler av Peters rang som bidrar till fler föreningars återkomst.