Bloggen

Kommer PSG att vinna Champions League 2023?

Publicerad den 22-06-22


Source: https://unsplash.com/photos/2wbnzrc-tHs 
Redan som barn drömmer alla fotbollsspelare om att lyfta den älskade pokalen i luften någon gång i livet! Många får inte uppleva denna dröm eftersom de själva saknar kvalitet eller eftersom laget inte arbetar tillsammans som ett kollektiv.
En sak är säker: att vinna Champions League kan bara uppnås som ett lag. Precis som varje år är det mycket som gäller på oddsbonus360.se, men finns det några som satsar på PSG? I flera år har parisarna haft ögonen på Champions League-triumfen, kommer det att räcka den här gången?


Paris Saint-Germain - den nuvarande situationen

Paris Saint-Germain är för närvarande bäst på planen i franska Ligue 1! Sedan säsongen 2012/2013 har de år efter år tagit sig till det franska mästerskapet. Bland dem har de också vunnit flera segrar i olika nationella cuptävlingar. Parisarna vann även säsongen 2021/2022 med stor marginal över Olympique Marseille. Med bara fyra nederlag och en enorm målskillnad på 90:36 har de tydligt visat att de är överlägsna!
Det är inte konstigt, PSG har trots allt investerat mycket de senaste åren. Superstjärnor som Mbappé, Neymar och Messi kommer varje vecka till Paris fotbollsplan. Utan tvekan är parisarna med sin stjärnbesättning ett av de mest kända europeiska lagen. Men internationella titlar kan inte vinnas på detta sätt. Nu vill cheferna äntligen fylla ut showcases med de riktigt stora titlarna.
Det gjorde de nästan, när PSG förlorade knappt mot FC. Bayern München i finalen. Just Kingsley Coman, den före detta parisaren, var en av dem som släckte ljuset för laget. Under de senaste åren har laget gång på gång misslyckats i knockoutrundorna. Särskilt mot spanska motståndare som FC Barcelona och Real Madrid var Paris Saint Germain ofta chanslösa.

Betydelsen av Champions League

Champions League är den mest prestigefyllda och viktiga europeiska klubbtävlingen i fotboll. Tävlingen är en tävling mellan de bästa fotbollslagen i Europa som möts i olika förrundor och slutspel. Champions League är också den mest lukrativa tävlingen för fotbollsklubbar eftersom den betalar ut de högsta prispengarna och TV-pengarna. Klubbar som får lite TV-pengar på nationell nivå kan dra nytta av detta.
Paris Saint-Germain är en av de mest framgångsrika franska fotbollsklubbarna de senaste åren. Laget har vunnit flera titlar på nationell nivå sedan det togs över av den statliga fonden Qatar Investment Authority (QIA) 2011. För att ta nästa steg och fira den efterlängtade Champions League-triumfen måste PSG ändra sin strategi och lägga mer vikt vid Champions League.
De senaste åren har de investerat mycket pengar i nya spelare för att få ett starkare lag på planen. Dessa investeringar har dock inte gett resultat, utan Parisarna har ofta hamnat i tidiga knockoutrundor. De bör prioritera Champions League och försöka nå åtminstone semifinalerna varje säsong. Omvänt innebär det också att Ligue 1-titeln kanske inte går till Paris varje år. De bör snarare fokusera på Champions League och göra allt de kan för att lyckas i Europas elittävling för klubbar.

Neymar, Mbappé och Messi - en otrolig offensiv kraft!

Efter Paris Saint-Germains utklassning i Champions League 2018/19 mot FC Barcelona stod det klart att något måste göras för att leda parisarna till seger i toppstriden. Med Neymar och Kylian Mbappé har PSG två av världens bästa anfallare i sina led. Till detta kommer nu också undantagsartisten Lionel Messi, som kommer att flytta till PSG sommaren 2021. Med denna otroliga offensiva kraft bör PSG kunna attackera igen under säsongen 2022/2023! Samarbetet mellan mittfältet och försvaret spelar dock också en avgörande roll för framgången.
Det blir dock inte lätt, för förutom starka lag från engelska Premier League finns det andra favoriter som FC Bayern München, Juventus Turin, Real Madrid och FC Barcelona. Men Paris Saint-Germain har med Neymar, Mbappé och Messi de bästa förutsättningarna i de främre leden för att äntligen fira den efterlängtade triumfen i Champions League.

Kan Mauricio Pochettino leda PSG till Champions League-seger?

Under stjärntränaren Pochettino har PSG äntligen kunnat utvecklas till ett riktigt lag. Spelarna tackade honom genast genom att vinna det franska mästerskapet samt en pokal och Super Cup. Pochettino vet hur man leder och utvecklar lag, vilket han bevisat i flera år i den engelska Premier League-klubben Tottenham Hotspurs. Hans kunskaper och erfarenheter gjorde honom till slut till den idealiska kandidaten för tränarjobbet i Paris.
Problemet? Pochettino vet ännu inte hur man vinner Champions League som tränare! Till skillnad från Guardiola, Heynckes eller Mourinho har han inga större titlar i sitt namn. I vilket fall som helst kunde han inte vinna en enda titel före sin tid i Paris. Ett problem som han snabbt löste under sin tid i Paris. Kommer han nu att ta det stora steget och pryda sitt och PSG:s CV med en Champions League-triumf för första gången?

Vägen till triumf 2023

Vägen till triumf 2023 är fortfarande lång, men PSG har potentialen att nå dit. Parisarna är ett ungt och hungrigt lag som kommer att bli ännu bättre under de kommande åren. PSG har regelbundet lyckats ta sig förbi gruppspelet de senaste åren. De står inför samma uppgift i år! Om PSG klarar av gruppspelet är chansen stor att laget också tar sig igenom utslagsfasen och går in i finalen för andra gången efter 2019/2020.
Precis som varje år kommer fransmännen dock återigen att ställas inför svåra utmaningar. Men även här har PSG potentialen att konkurrera med de stora namnen och vinna i slutändan. Med ett starkt lag och viljan att äntligen fira en Champions League-triumf står PSG 2023 inför en spännande säsong.