Bloggen

Lär dig grunderna i lågspänningsbrytare

Publicerad den 22-03-29


Industri- och företagare måste axla mycket ansvar som smidig drift, produktion av högkvalitativa produkter, distribution av förstklassig utrustning, upprätthålla varumärkesimage och mer. En av de mest integrerade delarna av deras jobb är dock att se till att alla deras anställda, operatörer och administratörer är optimalt skyddade mot farliga situationer som kortslutningar, strömavbrott, explosioner och mer.

I den här artikeln kommer vi att diskutera grunderna för lågspänningsställverk och varför det är en absolut nödvändig komponent i inhemska, industriella och kommersiella elektriska system. För någon som inte har en mekanisk eller teknisk bakgrund är det svårt att förstå hur vissa elektriska verktyg och utrustning fungerar.
Därför strävar vi i den här artikeln efter att ge dig en kort men detaljerad översikt över lågspänningsställverk i de enklaste och mest begripliga termer. Så låt oss börja med att ta itu med de mest grundläggande frågorna – vad är ställverk?
I lekmannatermer är ställverk ett paraplybegrepp som används för att beskriva en mängd olika kopplingsanordningar som är utformade för att uppfylla skyddande, kontrollerande och omedelbart isolerande kraftsystem. Lågspännings-, högspännings- och medelspänningstyper är några av de viktigaste typerna av ställverk som används inom olika sektorer. Låt oss dessutom få en inblick i några av de många fördelarna med att investera i högkvalitativa ställverk
Eftersom ställverk används i nästan alla elektriska system, oavsett om det är kommersiellt, inhemskt eller industriellt, finns de tillgängliga till rimliga priser som inte bränner ett hål i fickorna.
Viktigast av allt är att ställverk förhindrar ekonomiska förluster eftersom de gör driftsmiljön säkrare och mer tillförlitlig.
Med ställverk finns det en minimal risk för elektriska stötar på grund av fasta metallhöljen.
Ställverk har låga driftskostnader i motsats till de flesta säkerhetsanordningar.
Slutligen visar det sig i de flesta fall att ställverk är en långsiktig investering eftersom de kräver minimala reparationer och utbyten

Vad är lågspänningsbrytare?
Som nämnts ovan finns det flera typer av ställverk, elektriska ställverk som är klassade upp till 1KV kallas lågspänningsställverk. Dessutom är LV- eller lågspänningsställverk inklusive elektriska isolatorer, strömbrytare, kretsbrytare, MCB- eller miniatyrbrytare, jordläckagebrytare, MCCB eller fallkretsbrytare och mer.  Här är tre primära delar av lågspänningsställverk:

  • Bussfack
  • Kabelfack
  • Fakc för brytare

För att gå vidare har vi noggrant sammanställt en lista över LV-ställverksklassificeringar som kommer att vara praktiska när du använder lågspänningsställverk: 

  • Insulationsnivån på upp till 2,2 kV
  • Kontinuerlig ström på 10 000 A
  • Effektfrekvens på 60 och 50 Hz
  • Maximal spänning, i allmänhet upp till 635 V
  • Kortslutningsbeständig ström på ca 200 kA

Kontakta en pålitlig tjänsteleverantör inom elområdet
När det gäller elektriska system underskattar de flesta vikten av en korrekt installationsmetod.  Innan du köper lågspänningsställverk rekommenderar vi att du investerar lite tid i efterforskning och väljer en pålitlig tjänsteleverantör inom elområdet.  De kommer vanligtvis med ett team av professionellt utbildade tekniker som ser till att alla elektriska produkter och verktyg installeras sömlöst.
Dessutom, eftersom elindustrin är mycket benägen för farliga situationer, kommer en tjänsteleverantör bara att vara ett samtal bort för att vägleda dig genom situationen på ett lugnt och kontrollerat sätt. Slutligen föreslår vi att du upptäcker och utforskar de officiella webbplatserna för vissa elektriska märken. De har en diversifierad portfölj av elektriska verktyg och instrument till överkomliga priser, vilket sparar en betydande del av din tid, energi och pengar.