Bloggen

Märklig matchdag när MMIF tog säsongens första seger

Publicerad den 20-08-31Igår lördag 30 aug var det åter matchdag för uppländska Marma-Mehede IF (som vi följer extra på idrottsplats.se). För motståndet hemma på natursköna Rudsjövallen stod IK Hinden lag 2. Skulle det i sjätte omgången bli årets första seger och den första segern sen 24 september 2016. Det ska dock sägas att fotbollen för Marma-Mehede IF låg nere i tre säsongen.
Men det började inte på bästa sätt. Målvakten satt fast på tåg från Dalarna. Strömmen gick på Rudsjövallen vilket bl.a. ställde till det i kiosken. Så Peter Åhlens sambo Monika fick åka hem för att koka kaffet.
Och inte nog med det, när domaren för dagen anländet i badtofflor så har han glömt skorna hemma.
Som tur va så passade lagledare Peter Åhlens skor till domaren.
Matchen kunde börja.
Redan i halvtid stod det 3-0 till hemmalaget. Efter mål av William Rolin, Artin Koushani och Linus Johansson. Motståndarna från Åkerlänna rivstartade i andra och gjorde två mål redan efter matchminut 50 och 57 (mål av Johan Hamnstedt).Till skillnad mot andra matcher dämr MMIF har tappat i andra halvlek så lyckades man bärga säsongens första seger.

Lagledaren Peter Åhlen: 
-Vi började inte lika bra som vi brukar men det såg stabilt ut hela matchen. Vi tog ledningen på en målvakts retur och ledde med 3-0 i halvtid. Hinden gjorde 3-1 på en fel dömd straff och 3-2 en stund senare. Vi höll ihop hela vägen den här gången. Det roligaste den här matchen var allt runt omkring! Vill du ha mer info om det så kan jag skriva en roman om det! hälsar Peter.

Nästa match är borta mot Österlövsta FF lag 2. Den spelas nästa söndag 6 sep kl 12 på Sätravallen. Följ serien på Upplands FF
Dom fina matchbilderna nedan är tagna av fotograf Fredrik Värnebjörk https://www.fredproduction.se/ Se mer matchbilder från hans  facebooksida https://www.facebook.com/fredrikvarnebjorkphotography