Bloggen

MMIF redo för nästa säsong !

Publicerad den 21-05-16


Förra säsongen (2020) hade vi äran att kunna följa med uppländska Marma-Mehede IF under deras comeback säsong. Efter att föreningen hade legat i dvala på fotbollskartan säsongerna 2017-2019 så sattes åter MMIF på den svenska fotbollskartan inför säsong 2020. En av initiativtagarna var lagledaren Peter Åhlen. Comeback säsongen blev minsann märklig med tanke på pandemin och en halverad säsong med endast enkelserie.
Till slut så slutade MMIF på en tionde plats av tolv lag i division 8 norra Uppland.

Även i år kommer vi kunna få följa MMIF under deras säsong. Men division 8 har blivit division 7 då laget har flyttats upp.
Vad tror då lagledaren Peter Åhlen om årets säsong ?
- Vi har ett bättre lag i år än förra året. Vi har två nyförvärv som kan göra skillnad. Två killar (Joel Thomsson och Fredrik Pettersson) som har spelat med Tierp i div. 5 som verkligen kan hålla i bollen. Den ene är en MMIF kille dessutom. Hans mor har varit kassör sedan Hedenhös. Sedan har vi fått en kille som inte spelat på några år p.g.a. jobb och skador. Anton Lindholm från Tärnsjö, men han har spelat i div. 5 i Västerbotten. Det ser riktigt bra ut.

Landslagsman klar till MMIF ?
Det ser ut som om föreningen kommer att ha en landslagsman i årets trupp. Det är ingen mindre än den estniske Simon Lilja som ryktas till MMIF då hans dåvarande klubb Skutskär inte kommer att ha seniorlag i år. En liten notering bara, det är i isbandy som han är landslagsman för Estland.

Vad tror du om motståndarna i serien ?
- Ja du, det är väldigt svårt att säga. Några B-lag som kan vara himmel eller helvete, men helt klart blir det en roligare serie. Fler derbyn och roligare matcher!. Speciellt tror jag att Gräsö/Norrskedika 2 och Harg/Östhammar 2 kan bli tuffa.

Imorgon den 17 maj kommer alltså ett svar från Upplands FF om det blir enkelserie eller dubbelserie. Peter Åhlen och laget hoppas givetvis på en dubbelserie.Full fart på träningen på idylliska Rudsjövallen i Mehede.

Pingissiffror när Marma vann ! Ja, om då ser till det gamla räknesystemet inom bordtennins. Nu räknar man ju bara till först till 11 och det nådde ju nästan MMIF redan i halvtid. Vi hoppas kunna ta fram lite mer info om denna rekordseger. Hör gärna av er om du minns något från denna match , email mats@idrottsplats.se