Bloggen

Moderna underkläder för män

Publicerad den 22-05-31

Att ha rätt utrustning och kläder kan vara avgörande i idrottssammanhang. Plaggen och skydden ska sitta behagligt och skönt. Nu förtiden så finns klart bättre material och komfort oavsett om det gäller benskydd, strumpor eller kalsonger. 
 
Allt var inte bättre förr... 
Annat var det för 50-60 år sen när man tog lite vad man hade i utrustning, speciellt i de lägre fotbollsserierna. Det var inte omöjligt att man tryckte ned tidningar innan för strumporna som benskydd eller i värsta fall så spelade man utan benskydd. Kalsonger satt inte lika behagligt som med dagens kvalité. Men värsta exemplet är kanske från ishockeyvärlden där till och med målvakter slängde sig hej vilt och då utan skydd för ansiktet. Åtminstone får man hoppas att målvakten hade någon form av suspensoar och inte bara underbyxor innanför målvaktsbyxorna. 
 
Moderna kalsonger 
Nu är komfort och kvalité helt annat. Ta till exempel underkläder för män. På Kalsongshopen finns högkvalitativa kalsonger för män och barn. Produkterna är prisvärda men också snälla mot klimatet. Hos dem finns till exempel band annat kalsonger från. 
 

 • Resteröds 

 • Salming 

 • Björn Borg 
   
  Lilla Gunnarstorp 
  Apropå matcher för 50-60 år sen. I kvalet till allsvenskan i fotboll 1966 spelades en enkelserie med fyra lag, Hammarby IF, IF Saab, IFK Holmsund och Gunnarstorps IF. Att den lilla skånska gruvbyn tog sig till allsvenskt kval kanske låter helt chockerande omöjligt. Men Gunnarstorps IF hade ett riktigt starkt lag, delvis tack vare finansiera muskler i form av intäkter via bingo. Det var nämligen så att den lilla skånska klubben var först i Sverige med att köra igång med bingoförsäljning. Bakom denna lansering stod deras ‘starke man’ Gösta ‘Pollenkungen’ Carlsson. Man kan ju undra om även denna herre hade försett sina spelare med dåtidens bästa utrustning. Sen 2008 finns inte namnet Gunnarstorps IF längre istället gick man ihop med grannorten Bjuv och föreningen heter sen dess Bjuvstorps FF
   
  Hur gick då kvalet ? 
  För Gunnarstorps IF så började kvalet med en 2-0 förlust borta mot IFK Holmsund uppe i Västerbotten. Match två var hemma på Tornévallen i Gunnarstorp mot Hammarby IF, inkl legendaren Lennart ‘Nacka’ Skoglund. En match där hela bygden gick man ur huse. Och då är det verkligen ingen överdrift för till Tornévallen kom över 11 000 åskådare + de ‘gratistittare’ som stod uppe på den gigantiska slagghögen som fanns bredvid idrottsplatsen. Matchen slutar 1-1. 
  I och med att en match återstod så fanns fortfarande chansen för avancemang då två lag skulle gå upp till allsvenskan. Gunnarstorp mötte IF Saab på neutral mark i Växjö. Dock fick det inte bli oavgjort mellan Holmsund och Hammarby då båda lagen redan hade 4 poäng vardera. Det blev storseger för skåningarna som vann med hela 7-0 men Holmsund och Hammarby gjorde det enkelt för sig och spelade 1-1. 

  Källa SVT arkiv