Bloggen

Nu avgörs det snart vem som vinner Allsvenskan

Publicerad den 18-10-29

Dagen är snart här. Den stora dagen med D för alla som älskar fotboll. Det är dagen då Allsvenskan ska avgöras. Det är otroligt spännande varje år, men det är kanske extra spännande då just ditt lag är med i finalen. Kommer detta att bli fallet i år? 

Fotbollsallsvenskan har nu många år på nacken. Hela 94 år faktiskt sedan starten 1924. I år var det 16 lag som kvalificerade sig för att spela i allsvenskan, men nu ska det alltså snart avgöras vem som är bäst av de bästa.  

Den första matchen gick av stapeln den 1 april kl. 15:00 i år. Då spelades det två matcher. En där Hammarby slog IK Sirius FK med 3-1 och en där Kalmar FF fick på nöten av BK Häcken. Den matchen slutade 1-0. Nu börjar sista matcherna närma sig. Den 11 november så spelas de sista 8 matcherna. Så hur ligger det till just idag? Jo, AIK leder för tillfället med 59 poäng. IFK Norrköping kommer sedan med 53 poäng, ganska tätt följt av Hammarby och Malmö FF. Sämst går det just nu för Trelleborgs FF och IF Brommapojkarna. 

Det som gör det hela lite extra spännande är att det är en hel del spelare avstängda på grund av gult kort för tillfället. Hela 13 stycken spelare. Så detta kan röra om i grytan ordentligt. Det kan vara ett riktigt bra tillfälle att spela på en match eller två. SpeedyBet är en väldigt bra sida, med mycket information. Här kan du i stort sett spela på vilken sport du vill, men är du just fotbollsintresserad så är det perfekt för dig. 

Så nu avgörs det snart! Lite mer än 20 dagar kvar! Det blir troligtvis en nagelbitare in i det sista, eftersom det fortfarande är en hel del matcher som ska spelas. Men vad tror du? Blir det ditt lag som går till finalen i år? Hoppas det!