Bloggen

Örebro Hockey - En av utmanarna i SHL

Publicerad den 24-02-06


 

Örebro Hockey har nu under flera år varit en klubb att räkna med i SHL. Innan de klev upp i SHL så visste jag helt ärligt inte att de hade ett hockeylag, än mindre trodde jag att de skulle etablera sig som ett stabilt lag i den svenska hockeyligan.

Men så blev ändå fallet. Här kommer vi ta en titt på denna förening och arenan som de spelar sina matcher på.

Behrn Arena - Centrum för Örebro Hockey

En central del av Örebro Hockeys identitet är förstås deras hemmaarena, Behrn Arena. Själva arenan är för många mer än en ishockeyrink, det är en samlingsplats för spelare och fans i alla åldrar.

Arenan kan ta tusentals besökare oavsett om det är hockey eller något annat evenemang som ska hållas. Behrn Arena har liksom varit idrottsplatsen för många matcher man lagt på minnet och det finns många möten som såklart lyft taket lite extra i den stora hockeyarenan.

Att ha en fin och stor arena är såklart något som fansen kan uppskatta extra mycket. Spelarna är trots allt på isen och det är vi besökare som betalar för att gå på matcherna som håller till på läktarna.

Den stora arenan som också är riktigt fint rustad blir såklart en extra magnet för Örebros invånare för att gå och kolla på hockey i SHL och andra lag.

Senare tids framgångar för Örebro Hockey

Under senare åren så har man visat på en stabil utveckling i föreningen vilket också visat sig i tabellen och på resultaten. Bland annat så har man som jag nämnt lyckas etablera sig som en stabil klubb i SHL som är med och slåss om slutspelsplatserna varje säsong.

Förutom det här så har man också lyckas producera bra hockeyspelare som hjälpt klubben under några säsonger för att sedan dra utomlands.

En stor framgång är såklart också att antalet fans ökat drastiskt sedan SHL entrén och nu kan man visa upp fina publiksiffror de flesta hemmamatcher.