Bloggen

Padel

Publicerad den 19-08-01


3 schyssta padelanläggningar i Stockholm 

Racketsporten padel är det allra senaste och intresset växer hela tiden i Sverige. Det är en sport som passar alla och du behöver inte vara proffs för att tycka att det är riktigt roligt att spela. Vill du köpa padelrack så finns det ett enormt utbud både på nätet och i sportbutiker, och vill du spela så finns det en uppsjö av tillgängliga banor. Nya padelanläggningar öppnar hela tiden och vi har tittat närmre på tre av de bästa i Stockholmsområdet. Oavsett om du är en erfaren spelare med koll på tekniken eller om du är nybörjare så är det här en sport som blir mer och mer tillgänglig i takt med att padelbanorna breder ut sig i landet.  

PDL Center Frihamnen 

PDL Center finns i 11 städer runtom i Sverige och det som ligger i Frihamnen i Stockholm är en riktig pärla för den som är sugen på att spela, oavsett skicklighetsnivå. Lokalerna är riktigt stora och välskötta, med mycket plats för åskådare runtomkring själva banorna. Anläggningen har öppet dygnets alla timmar och du kan alltså spela precis när du vill på dessa fina banor. Padelcentret drivs bland annat av det forne tennisproffset Jonas Björkman och artisten Måns Zelmerlöv, så du vet att människor med driv ligger bakom projektet.  

Vinterviken Padel 

I Vinterviken finns det tre stycken padelbanor tillgängliga för allmänheten och det bästa med dessa är att spel är helt gratis. Det kostar ingenting att spela men det går inte att förhandsboka banorna, som kan drabbas av köbildning under vissa attraktiva tider. Under sommaren är det högt tryck och många som vill spela, men har man lite tålamod så kan det vara värt att vänta en stund eftersom det annars kan vara lite dyrt att hyra en padelbana. Padelbanorna i Vinterviken ligger bredvid sporthallen och är prydligt skötta och fräscha. Stockholm stad ligger bakom detta projekt som var det första i sitt slag i staden där intresset för sporten växt explosionsartat de senaste åren. Vi kan nog förvänta oss att fler gratisanläggningar öppnas inte bara i Stockholm utan runtom i landet eftersom sporten växer så pass snabbt.  

Padel Zenter Årsta 

Det här är en riktigt fräsch och välskött padelanläggning som ägs av ingen mindre än Zlatan Ibrahimovic, vars satsning på padel tagit fart ordentligt i Sverige. Inte mindre än tre olika Padel Zenter har öppnats i landet, och fler är på väg. Padel Zenter Årsta ligger på Grosshandlarvägen i Årsta och är uppfört i en gammal fabrikslokal som renoverats och anpassats för ändamålet. Här kan både nybörjare och avancerade spelare boka banor eller privatlektioner. Lokalerna är fina med snygg inredning av hög kvalitet och banorna hålls välskötta med kärleksfull omsorg. Allt från den perfekta belysningen till den grymma takhöjden på 12 meter gör att detta utan tvekan är en av de bästa padelanläggningarna i stan. Självklart finns här riktigt schyssta duschutrymmen och en shop där du kan hyra racket, köpa bollar och mycket annat.  

/Gästskribent