Bloggen

Skapa en bättre klubbstuga för spelare och ledare med våra 5 tips

Publicerad den 23-01-08

Som tränare, manager eller lagledare är det viktigt att skapa en välkomnande och bekväm miljö för dina spelare och personal. Ett välskött klubbhus kan räcka långt för att främja lagkänslan och förbättra prestandan på planen. Här är tre tips på hur du kan förbättra klubbhuset för dina spelare och managers: 

Uppmuntra renlighet och organisation. Ett rörigt och smutsigt klubbhus kan vara en stor distraktion för spelare och personal. Se till att det finns gott om papperskorgar och uppmuntra alla att städa efter sig. Överväg att anlita ett städteam för att hålla klubbhuset på bästa sätt. Uppgradera anläggningarna. Om ditt klubbhus är föråldrat eller i behov av reparation är det dags att investera i några förbättringar. Detta kan innefatta att installera nya skåp, uppgradera badrummen eller lägga till ny träningsutrustning. 

Även små förändringar som att lägga till ny belysning eller måla väggarna kan göra stor skillnad i den övergripande atmosfären i klubbhuset. Gör det till ett hem hemifrån. Spelare och personal tillbringar mycket tid i klubbhuset, så det är viktigt att göra det till en plats där de trivs. Överväg att lägga till bekvämligheter som en lounge med bekväma sittplatser, ett pentry med kylskåp och mikrovågsugn och en TV för att titta på spel och filmer. 

Erbjud olika aktiviteter i klubbhuset
Ett av de viktigaste sätten att skapa ett välkomnande och bekvämt klubbhus är att erbjuda en mängd olika aktiviteter för spelare och personal att njuta av. Detta kan hjälpa till att främja teamkamratskap och hålla alla engagerade och underhållna under deras stillestånd. 

En rolig och populär aktivitet som du kan tänka dig att erbjuda i klubbhuset är cornhole. Det här bakgårdsspelet går ut på att kasta bönpåsar mot en lutande bräda med ett hål i mitten. Det är lätt att lära sig och kan spelas av människor i alla åldrar och alla nivåer. Cornhole är en fantastisk aktivitet för spelare och personal att njuta av under raster eller efter träningar och matcher, och det är ett roligt sätt att bygga laganda och band med varandra. 

Andra aktiviteter du kan överväga att erbjuda i klubbhuset inkluderar biljard, pingis eller tv-spel. Dessa aktiviteter kan ge ett roligt och konkurrenskraftigt utlopp för spelare och personal, och de kan hjälpa till att bryta monotonin i dagliga övningar och spel. Om du har spelare eller personal som föredrar mer lågmälda alternativ, kan du överväga att skapa en bokklubb eller filmkväll i klubbhuset. Detta kan ge en mer avslappnad atmosfär för dem som vill varva ner och koppla av efter en lång dag. 

Sammantaget är nyckeln att erbjuda en mängd olika aktiviteter som tillgodoser dina spelares och personalens intressen och preferenser. Genom att erbjuda olika aktiviteter i klubbhuset kan du skapa ett utrymme som är trevligt och välkomnande för alla. 

Måla om och fräscha upp ytskikten i klubbhus och omklädningsrum 

Ett nytt lager färg kan göra underverk för utseendet och känslan av ett utrymme. Om ditt klubbhus eller omklädningsrum ser lite snurrig eller föråldrad ut, överväg att måla om dem. Välj färger som är lugnande och välkomnande, som mjuka blå eller gröna. Du kan också överväga att lägga till några färgglada accenter eller väggmålningar för att liva upp väggarna. 

Det finns några viktiga saker att tänka på när du väljer färger för ett sportklubbhus. Först och främst vill du välja färger som är lugnande och välkomnande. Mjuka blå toner, gröna och andra jordfärger kan vara särskilt effektiva för att skapa en avkopplande atmosfär. Du kan också överväga att lägga till några färgglada accenter eller väggmålningar för att liva upp väggarna. Förutom att måla väggarna kan du också överväga att lackera eller byta ut slitna eller skadade ytor. Detta kan innefatta att byta ut gamla mattor eller linoleum med nya golv, eller att uppdatera bänkskivorna i pentryt. 

När det kommer till omklädningsrummen är det extra viktigt att skapa en ren och välkomnande miljö. Överväg att måla väggarna med ett nytt lager färg, och överväg att installera nya skåp eller uppdatera duschar och badrum. Du kanske också vill överväga att lägga till några bekvämligheter, såsom handdukar, schampo och andra toalettartiklar, för att göra omklädningsrummen mer bekväma för spelare och personal. 

Sammantaget kan lite TLC räcka långt för att skapa ett klubbhus som är bekvämt, välkomnande och roligt för alla. Genom att måla om och fräscha upp ytorna i klubbhuset och omklädningsrummen kan du skapa ett utrymme som känns helt nytt och välkomnande för spelare och personal. Så det är alltid en bra idé att investera i att underhålla och förbättra klubbhuset för att förbättra spelare och personal. 

Erbjud mat och dryck i olika former 

En av de viktigaste funktionerna i ett klubbhus är att förse spelare och personal med mat och dryck. Det är dock viktigt att erbjuda en mängd olika alternativ för att möta behoven och preferenserna för alla i teamet. 

Överväg att tillhandahålla en mängd olika hälsosamma mellanmål, såsom frukt, grönsaker och proteinbarer. Du kan också överväga att erbjuda mer rejäla måltider, som smörgåsar eller sallader, för dem som behöver något mer mättande. Glöm inte att ge massor av hydreringsalternativ, som vatten, sportdrycker och elektrolytiska drycker. 

Ordna ordentliga umgängesytor med bra möbler 

Förutom att erbjuda mat och dryck är det viktigt att tillhandahålla bekväma och inbjudande sociala ytor där spelare och personal kan koppla av och umgås. Detta kan inkludera en lounge med bekväma soffor och stolar, eller ett spelrum med ett biljardbord eller pingis. 

När du väljer möbler för dessa områden, välj bekväma och hållbara delar som tål tung användning. Överväg att köpa möbler som är speciellt utformade för idrottsanläggningar eller andra områden med hög trafik. Du kanske också vill överväga att köpa möbler som är lätta att rengöra och underhålla, till exempel avtorkbar klädsel eller vattentåliga material. 

Anordna aktiviteter (t.ex. quiz, tävlingar m.m) 

Förutom att tillhandahålla ett bekvämt och välutrustat klubbhus är det också viktigt att erbjuda en mängd olika aktiviteter för att hålla spelare och personal engagerade och underhållna. Detta kan inkludera att arrangera triviakvällar, brädspelsturneringar eller andra tävlingar. Du kan också överväga att organisera team-building-aktiviteter, som rensningssäkter eller teambuilding-övningar. Dessa aktiviteter kan hjälpa till att främja lagkamratskap och förbättra kommunikationen och samarbetet inom teamet. 

Sammanfattningsvis är ett välskött och välkomnande klubbhus en viktig del av alla idrottslag. Genom att följa dessa tips kan du skapa ett klubbhus som är bekvämt, välkomnande och roligt för både spelare och personliga. Oavsett om det är att erbjuda en mängd olika mat- och dryckesalternativ, tillhandahålla bekväma sociala områden eller organisera roliga aktiviteter, finns det många sätt som kan förbättra klubbhusupplevelsen för alla. 

 
Bildkälla https://unsplash.com/photos/KWQ2kQtxiKE