Bloggen

Smart använda en julgransfot utomhus

Publicerad den 23-11-03

När man pratar om julgransfot, så är det ju oftast den man har då man ställer in granen i hemmet. Men det finns även de som är för granen du har utomhus. En bra julgransfot utomhus kan du hitta hos Jemfix. Visst kan du gräva ner granen i backen och stötta upp med något, men det är inte alltid lämpligt eller enkelt.

Många fördelar med att använda en julgransfot utomhus
Det finns flera fördelar med att använda dig av en julgransfot utomhus. En av de främsta anledningarna är att den ger din gran en bra stadga. Den förhindrar att den tippar över, särskilt i blåsiga väderförhållanden. Med en julgransfot utomhus kommer din gran att stå stadigt och riskerar då inte att falla eller blåsa bort och då skada omgivningen.
En annan fördel med att använda en julgransfot utomhus är att det blir bra mycket enklare att montera granen utomhus, särskilt om du inte har möjlighet att gräva ned granen i marken. Med julgransfoten får du ett stöd som är stadigt samt att det gör att du även snabbt får granen på plats. 
När julen är över är det enklare att ta bort granen om den står i en fot. Du kan enkelt lyfta bort granen från platsen och undvika att dra upp rötter eller jord.

Hitta rätt sorts julgransfot att ha ute
De flesta modeller kommer med ett markspjut, så att du kan sätta ner det i backen. En bra modell kan du hitta hos Jemfix. Den kommer då med ett markspjut samt att den har så att du kan justera den efter hur tjock stam just din gran har. 
Ska du ha en gran ute på trädäck eller altan så kan det vara bra att kika på en annan modell av julgransfot då det är svårt att sätta ner ett med markspjut i dessa.