Bloggen

Spännande avslutning på den svenska fotbollssäongen

Publicerad den 21-11-01

Mörkret gör en mer och mer påmind om att vintern står och knackar på dörren på att ta över . Den svenska fotbollssäsongen går nu in i sitt slutskede av säsongen 2022. En annorlunda säsong med försenade matcher och publikrestriktioner. Men sen 1 okt är det fritt fram för publiken igen att gå till arenan och heja fram sitt lag. 

I kampen om att vinna SM-Guldet kämpar de stora lagen som Malmö FF, AIK, Djurgården, IFK Norrköping och Elfsborg. I bottenstriden ser det kämpigt ut för de båda ‘Ö’-lagen Östersund och Örebro. Flertalet andra lag är också indragna i den negativa kvalspelsplatsen. 
Men det mest anmärkningsvärda hittar vi i Superettan (serien under allsvenskan). Just nu på första plats och med god marginal nedåt finner vi jätteskrällen utan dess like, småländska IFK Värnamo. 
IFK Värnamo spelade förra säsongen i division 1 södra, alltså serien under Superettan. Värnamo vann division 1 södra säsongen 2020. Går dom upp två divisioner på två år så blir det en repris som Mjällby AIF gjorde när de från division 1 till Allsvenskan på två år från 2018-2019. Dock skillnaden här är att IFK Värnamo aldrig spelat i Allsvenskan, deras bästa säsong är från 2017 då man kom på en sjätte plats. 
 
Den som satte en peng på att IFK Värnamo som seriesegrare måste ses som smått galen men vinner de serien så blir det en fin återbäring. Än finns det många olika spel att lägga på den som vill utöka spänningen i avslutningen av serierna. För att hitta ett spelbolag för att öka spänningen så besök bankidcasino.eu

Ett annat lag som också har chansen att ta sig upp till Allsvenskan från Superettan är skånska anrika Landskrona BoIS. Liksom Värnamo så är de nykomlingar från division 1 till detta år.  
 
När sajten Fotbollskanalen analyserade Superettan inför årets säsongså var IFK Värnamo det sämst rankade laget att ta hem Superettan. Det är svårt att föreställa sig att IFK Värnamos arena Finnvedsvallen kan bli allsvensk säsongen 2022. Skulle IFK Värnamo ta sig så är det som taget från klassiska tidningen Buster och det fiktiva fotbollslaget Åshöjdens BK. Dock så föll Åshöjdens BK i kvalet till allsvenskan. Återstår att se om IFK Värnamo går hela vägen.