Bloggen

Spela fotboll online

Publicerad den 20-12-28

I samarbete med Unibet

Världens mest populära sport anses vara fotboll. Fotboll spelas på alla kontinenter och engagerar flera miljoner av fans. Fansen kännetecknas av att vara passionerade. Om de inte själv utövar sporten, så brukar de titta på fotboll live eller på TV för att heja fram sitt favoritlag. Sportens globala popularitet har gjort det möjligt för fotboll att finnas tillgängligt även för livestreams. Detta speciellt under VM, EM och andra turneringar. 

Olika turneringar inom fotboll

Världens mest välkända fotbollsliga är Premier League. Det finns fans i alla länder som håller på ett av de 20 lagen som är med i denna liga. Champions League ses som höjdpunkten när det kommer till klubbfotboll. En klubb kan här bara av att nå gruppspelet kamma hem flera miljoner kronor. Det är över 80 olika lag som deltar i grupp- och kvalificeringsfasen. Detta innebär att det inte är någon brist på matcher. En fotbollsklubb kan tjäna upp till 820 miljoner kronor, vinstpengarna kommer från olika TV-bolag som har köpt rättigheter för att visa matcherna på TV. Den näst största turneringen för europeisk fotboll är Europa League. Vinnaren av denna turnering blir kvalificerad till Champions League. När det kommer till VM så är det över hälften av hela världens befolkning som följer detta via TV eller online. Detta är en enorm fotbollsfest med landslag från hela världen.

Så går det till

Spela på fotboll online, eller betta på sport som man även kan kalla är en form av vadslagning. Du ska således försöka förutspå ett resultat, exempelvis ett matchresultat och sedan göra en satsning utifrån utifrån detta. Om du vinner så beror vinstsumman på de oddsen som är satta.
Det finns många olika typer av spelformer att satsa på när det kommer till att spela på fotboll online eller streama fotboll. Några av dem är: 

⦁    1X2: Den traditionella 1X2 finns fortfarande som alternativ. Här satsar du på vem som ska bli vinnaren av matchen. 
⦁    Totala mål över/under: Här kan du satsa på att det blir över eller under ett visst antal mål.
⦁    Resultatet: Du kan också spela på att försöka sätta det korrekta resultatet i hur matchen kommer att sluta.
⦁    Händelser: Det har även blivit populärt att spela på händelser som kan inträffa under en match. Exempel på detta är saker som vem som är första eller sista målgörare i matchen, vilket lag slår flest hörnor, vem blir matchens spelare, vem får rött kort eller andra händelser som kan vara aktuella.

Slutsord
Liveodds har blivit en allt mer populär del för spelare. Fördelen med liveodds är att du kan skaffa dig fördelar mot spelbolaget. Detta genom att följa matchen och satsa när matchen väl är igång. Studera lagets tendenser i matchen noga och försök att förutse vad som ska hända härnäst. De flesta målen görs generellt de sista 25 minuterna i fotboll, detta innebär att oddsen ändras hela tiden och detta beror på liveresultaten. Det är bra om du har information om tidigare statistik och kunskaper om tidigare matcher och om lagen för att få så bra förutsättningar som möjligt.